5 0
Cukkinis padlizsánkrém

Íme egy újabb padlizsánkrém recept, ami most cukkinivel készült, és sótéglán sült. Te szoktál sótéglán sütni?

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 nagyobb Padlizsán
1 kisebb Cukkini
1 kiskanál Citrom leve Elhagyható, vagy mustárral helyettesíthető
1 nagyobb gerezd Fokhagyma
2 evőkanál házi fűszeres Paradicsomszósz Rapunzel Toscana paradicsomszósszal helyettesíthető
80 ml Extraszűz olívaolaj
1 csapott mokkáskanál Jókedv fűszerkeverék
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint Bors

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Cukkinis padlizsánkrém

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 15 perc + sütési idő
  • 4 Főre
  • Közepes
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A padlizsánkrémet millió módon képes vagyok elkészíteni. Legutóbb az olaszos változatot osztottam meg veletek, most pedig a cukkinis következik. Olyan finom lett, hogy mire lefotózhattam volna, már majdnem elfogyott! Azért egy picike maradt a tál aljába, hogy modellt állhasson!

Tippek:

  • Ha nem főztél be idén házi fűszeres paradicsomszószt (házi kechupot), vagy már elfogyott a tavalyi, akkor Rapunzel Toscana szósszal helyettesíthető.
  • Ha nincs sótéglád, sütőben is megsütheted, de előbb utóbb érdemes lesz beszerezned egy sótéglát, mert ha egyszer megkóstolod, ami azon sült, akkor tuti, hogy mindent azon fogsz sütni!
  • Szénhidrát anyagcseréjűek pirítóssal, zsíranyagcseréjűek zöldséghasábokkal mártogatva fogyasszák.

Antal Vali

(Visited 337 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Sótéglán megsütöm a padlizsánt egészben. Ha neked nincs sótéglád, akkor sütheted sütőben is, de okvetlenül szerezz be egyet, mert olcsó, és isteni finom bármi, amit megsütsz rajta!

2
Kész

Amíg a padlizsán sül, addig felkarikázom a cukkinit, és kevés olívaolajon megpirítom.

3
Kész

Ha megsült a padlizsán, akkor kikaparom a belsejét, hozzáadom a cukkinit, és apránként adagolva az olívaolajat, krémesre keverem. Majd hozzáadom a házi paradicsomszószt, a citromlevet, a fokhagymát és a fűszereket.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Lecsó alap télire
következő
Egyiptomi fűszeres rizzsel töltött paradicsom
előző
Lecsó alap télire
következő
Egyiptomi fűszeres rizzsel töltött paradicsom

Hozzászólás Elküldése

20 + tizennégy =

Fel a lap tetejére