Hozzávalók
-
1 nagyobb Padlizsán
-
1 kisebb Cukkini
-
1 kiskanál Citrom leveElhagyható, vagy mustárral helyettesíthető
-
1 nagyobb gerezd Fokhagyma
-
2 evőkanál házi fűszeres ParadicsomszószRapunzel Toscana paradicsomszósszal helyettesíthető
-
80 ml Extraszűz olívaolaj
-
1 csapott mokkáskanál Jókedv fűszerkeverék
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint Bors
Leírás
A padlizsánkrémet millió módon képes vagyok elkészíteni. Legutóbb az olaszos változatot osztottam meg veletek, most pedig a cukkinis következik. Olyan finom lett, hogy mire lefotózhattam volna, már majdnem elfogyott! Azért egy picike maradt a tál aljába, hogy modellt állhasson!
Tippek:
- Ha nem főztél be idén házi fűszeres paradicsomszószt (házi kechupot), vagy már elfogyott a tavalyi, akkor Rapunzel Toscana szósszal helyettesíthető.
- Ha nincs sótéglád, sütőben is megsütheted, de előbb utóbb érdemes lesz beszerezned egy sótéglát, mert ha egyszer megkóstolod, ami azon sült, akkor tuti, hogy mindent azon fogsz sütni!
- Szénhidrát anyagcseréjűek pirítóssal, zsíranyagcseréjűek zöldséghasábokkal mártogatva fogyasszák.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Sótéglán megsütöm a padlizsánt egészben. Ha neked nincs sótéglád, akkor sütheted sütőben is, de okvetlenül szerezz be egyet, mert olcsó, és isteni finom bármi, amit megsütsz rajta! |
2
Kész
|
Amíg a padlizsán sül, addig felkarikázom a cukkinit, és kevés olívaolajon megpirítom. |
3
Kész
|
Ha megsült a padlizsán, akkor kikaparom a belsejét, hozzáadom a cukkinit, és apránként adagolva az olívaolajat, krémesre keverem. Majd hozzáadom a házi paradicsomszószt, a citromlevet, a fokhagymát és a fűszereket. |