Hozzávalók
-
1 nagyobb Padlizsán
-
1 kisebb Cukkini
-
1 kiskanál Citrom leveElhagyható, vagy mustárral helyettesíthető
-
1 nagyobb gerezd Fokhagyma
-
2 evőkanál házi fűszeres ParadicsomszószRapunzel Toscana paradicsomszósszal helyettesíthető
-
80 ml Extraszűz olívaolaj
-
1 csapott mokkáskanál Jókedv fűszerkeverékElhagyható, vagy bármilyen általad kedvelt fűszerkeverékkel helyettesíthető, ami passzol a zöldségekhez (pl. grillzöldség fűszerkeverék)
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint Bors
Leírás
A padlizsánkrémet millió módon képes vagyok elkészíteni. Legutóbb az olaszos változatot osztottam meg veletek, most pedig a cukkinis következik. Olyan finom lett, hogy mire lefotózhattam volna, már majdnem elfogyott! Azért egy picike maradt a tál aljába, hogy modellt állhasson!
A padlizsánt sótéglán sütöttem, amit egy faszenes grillsütő grillrácsára helyeztem, és izzó parázson felmelegítettem. A sótégla egyébként sütőben is használható, de gázlángra is helyezheted, ha teszel alá lángelosztót. Nagyon szeretem ezt a sütési módszert, mert isteni finom lesz minden étel, ami ezen készül.
Tippek:
- Ha nem főztél be idén házi fűszeres paradicsomszószt (házi kechupot), vagy már elfogyott a tavalyi, akkor Rapunzel Toscana szósszal helyettesíthető.
- Ha nincs sótéglád, sütőben is megsütheted, de előbb utóbb érdemes lesz beszerezned egy sótéglát, mert ha egyszer megkóstolod, ami azon sült, akkor tuti, hogy mindent azon fogsz sütni!
- Szénhidrát anyagcseréjűek pirítóssal, zsíranyagcseréjűek zöldséghasábokkal mártogatva fogyasszák.
- Télire is el tudod tenni, ha nagyobb adagot készítesz, és a kész padlizsán krémet kis üvegekbe töltöd, befőző automatába teszed, és 20 perces hőkezelésnek veted alá 80°C-on.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Sótéglán megsütöm a padlizsánt egészben. Ha neked nincs sótéglád, akkor sütheted sütőben is, de okvetlenül szerezz be egyet, mert olcsó, és isteni finom bármi, amit megsütsz rajta! |
2
Kész
|
Amíg a padlizsán sül, addig felkarikázom a cukkinit, és kevés olívaolajon megpirítom. |
3
Kész
|
Ha megsült a padlizsán, akkor kikaparom a belsejét, hozzáadom a cukkinit, és apránként adagolva az olívaolajat, krémesre keverem. Majd hozzáadom a házi paradicsomszószt, a citromlevet, a fokhagymát és a fűszereket. |
2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Hol lehet ilyen grillezésre és sütésre alkalmas sótéglát venni?
Én az enyémet a Sókerben vettem. Vannak cégek, akik már árulnak kimondottan grilltálcás sótéglákat, de ezek irreálisan drágák az egyszerű sótéglához képest.