Hozzávalók
-
50 dkg Vöröshagyma
-
4 evőkanál Kókuszolaj
-
1 evőkanál Kókuszvirágcukor
-
1 evőkanál friss reszelt Gyömbér
-
2 gerezd Fokhagyma
-
2,5 dl Fehérbor
-
7,5 dl Tisztított víz
-
1 teáskanál Szójaszósz
-
0,5 mokkáskanál Ötfűszer keverék
-
0,5 mokkáskanál őrölt Fahéj
-
1 teáskanál Rapunzel levesporAdalékmentes bio vegamixszel vagy ételízesítővelhelyettesíthető
-
Ízlés szerint Himalaya sóNem szokott bele kelleni, mert a levespor és a szójaszósz is sós.
Leírás
A hagymaleves számomra olyan, mint a lecsó: százféleképpen el tudom készíteni, és minden nap képes lennék megenni. Most vettem csak észre, hogy eddig még egyetlen hagymaleves receptemet sem osztottam meg veled. Úgyhogy mivel nyakunkon az adventi böjt, és lassan itt a karácsony, egy olyan receptemmel kezdem, amely nem csak köhögéscsillapító és toroknyugtató gyógyhatással bíró, hanem elkészítésének és fűszerezésének köszönhetően a vegán karácsonyi asztalokon is megállja a helyét.
Gyakorlatilag úgy született meg a fejemben a recept, hogy amikor páromnak hagymateát főztem a köhögésére, kicsit tovább gondolkoztam egy egyszerű teánál. Mindig is sajnáltam, hogy a hagymatea főzésekor hátramaradó főtt hagyma a pipikéimnél, vagy a komposztba landolt. És ekkor jött az ötlet, hogy vajon a hagymateát el lehet-e készíteni fincsi levesnek anélkül, hogy a gyógyhatása sérülne.
Hát íme! Sikerült, és olyan finom lett, hogy azóta nem csak a torokfájós és köhögős szezonban követeli a család.
Antal Vali
Hasznos tippek:
- Bármilyen fehérbort használhatsz, de nekem az a tapasztalatom, hogy az olyan aromásabb borokból finomabb, mint az Irsai Olivér, vagy a Cserszegi fűszeres.
- Sötét és világos szójaszószt is használhatsz, de készülj fel, hogy a sötéttől a végeredmény színe is nagyon sötét lesz.
- Elvileg sózhatod, de mivel a szójaszósz és a Rapunzel levespor is sós, ezért nem biztos, hogy kell bele!
Lépések
1
Kész
|
|
2
Kész
|
|
3
Kész
|
|
4
Kész
|
|
5
Kész
|