6 0
Fehérboros hagymaleves karamellizált hagymából

Ez a kedvenc hagymalevesem, annak ellenére, hogy nagyon sokféleképpen el tudom készíteni a hagymalevest. Azért ez a favorit, mert nem csak különlegesen finom, hanem kiváló gyógyhatásai is vannak. Remek köhögéscsillapító, és torokfájás ellenes.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
50 dkg Vöröshagyma
4 evőkanál Kókuszolaj
1 evőkanál Kókuszvirágcukor
1 evőkanál friss reszelt Gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
2,5 dl Fehérbor
7,5 dl Tisztított víz
1 teáskanál Szójaszósz
0,5 mokkáskanál Ötfűszer keverék
0,5 mokkáskanál őrölt Fahéj
1 teáskanál Rapunzel levespor Adalékmentes bio vegamixszel vagy ételízesítővelhelyettesíthető
Ízlés szerint Himalaya só Nem szokott bele kelleni, mert a levespor és a szójaszósz is sós.

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Fehérboros hagymaleves karamellizált hagymából

"Majdnem-mindenmentes" hagymaleves, ami a vegán karácsonyi asztalon is megállja a helyét.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 45 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A hagymaleves számomra olyan, mint a lecsó: százféleképpen el tudom készíteni, és minden nap képes lennék megenni.  Most vettem csak észre, hogy eddig még egyetlen hagymaleves receptemet sem osztottam meg veled. Úgyhogy mivel nyakunkon az adventi böjt, és lassan itt a karácsony, egy olyan receptemmel kezdem, amely nem csak köhögéscsillapító és toroknyugtató gyógyhatással bíró, hanem elkészítésének és fűszerezésének köszönhetően a vegán karácsonyi asztalokon is megállja a helyét.

Gyakorlatilag úgy született meg a fejemben a recept, hogy amikor páromnak hagymateát főztem a köhögésére, kicsit tovább gondolkoztam egy egyszerű teánál. Mindig is sajnáltam, hogy a hagymatea főzésekor hátramaradó főtt hagyma a pipikéimnél, vagy a komposztba landolt. És ekkor jött az ötlet, hogy vajon a hagymateát el lehet-e készíteni fincsi levesnek anélkül, hogy a gyógyhatása sérülne.

Hát íme! Sikerült, és olyan finom lett, hogy azóta nem csak a torokfájós és köhögős szezonban követeli a család.

Antal Vali

Hasznos tippek:

  • Bármilyen fehérbort használhatsz, de nekem az a tapasztalatom, hogy az olyan aromásabb borokból finomabb, mint az Irsai Olivér, vagy a Cserszegi fűszeres.
  • Sötét és világos szójaszószt is használhatsz, de készülj fel, hogy a sötéttől a végeredmény színe is nagyon sötét lesz.
  • Elvileg sózhatod, de mivel a szójaszósz és a Rapunzel levespor is sós, ezért nem biztos, hogy kell bele!

Lépések

1
Kész

A kókuszolajon nagyon lassú tűzön, hogy oda ne égjen, karamellizálom a kókuszvirágcukrot.

2
Kész

Mialatt a kókuszvirágcukor karamellizálódik, az alatt a hagymát elnagyoltan szálasra vagy karikára vágom, egy kisujjnyi friss gyömbért pedig lereszelek. Kivételesen most a szárított és porított gyömbér nem jó hozzá, csak a friss.

3
Kész

Ha már felolvadt a cukor, és karamellizálódott, akkor hozzáadom a gyömbért és a felszelt hagymát, és jól összepirítom.

4
Kész

Ha már szépen- enyhén barnásra - lepirult a hagyma, hozzáadom a szójaszószt, majd a fehérbort, és a fűszereket. Rottyantok rajta egyet, majd felöntöm tisztított vízzel, és készre főzöm.

5
Kész

Tálaláskor citromkarikával díszíthetjük, és citromlével ízesíthetjük, ha valaki savanyúbban szereti.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
kurkumas-gyomberes zoldsegleves
előző
Kurkumás-gyömbéres pikáns zöldségleves – náthás időszakokra (is)
következő
Piláf sok zöldséggel pulykacombból
kurkumas-gyomberes zoldsegleves
előző
Kurkumás-gyömbéres pikáns zöldségleves – náthás időszakokra (is)
következő
Piláf sok zöldséggel pulykacombból

Hozzászólás Elküldése

16 − három =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here