Hozzávalók
-
1 Kígyóuborka
-
1 nagyobb Alma
-
1 marék Koktélparadicsom
-
1 Kápia paprika
-
1 öklömnyi Cékla
-
1 kisebb Lilahagyma
-
1 kisebb Sonkahagyma
-
3 bio vagy házi Tojás
-
6 evőkanálnyi olívaolajban eltett Tonhal
-
Ízlés szerint Tarkabors
-
Ízlés szerint morzsolt Kakukkfű
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint Extraszűz olívaolaj
-
Ízlés szerint Balzsamecet
Leírás
Tegnap fürdőben, hamamban és szaunában voltunk kipróbálni néhány új Berber Beauty thalassoterápiás terméket. A program után igencsak megéheztünk, és kitaláltuk, hogy beülünk valahová egy jó kis salátára. Végig sétáltunk a Főutcán belenézve számtalan étterem saláta ajánlatába, de valahogy nem fűlött a fogunk egyikre sem. Aztán úgy döntöttünk, hogy megoldjuk saját magunk. Hazamentünk, megnéztük mi hasznosítható még Pálma kertjéből, összeszedtünk mindent, amit a tyúkjai még nem ettek meg, és megszületett az alábbi saláta. Istenire sikeredett!
Hasznos tippek:
- Szénhidrát anyagcseréjűek okvetlenül fogyasszanak mellé pirítóst vagy készítsék el tésztával, kölessel vagy barnarizzsel. Előző napi maradék is keverhető hozzá!
- Zsír-fehérje anyagcseréjűek tegyenek hozzá több halat, tojást és olívaolajat.
- Ha húsmentesen étkezel, bátran kihagyhatod belőle a halat! Akkor viszont vedd figyelembe, hogy vegyes anyagcseréjűeknek fog kedvezni az összetétele.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A tojásokat feltettük főni, a hagymákat és a paprikát legyalultuk, és jól összergyurkodtuk sóval, hogy puhuljon egy kicsit. |
2
Kész
|
Az almát és az uborkát szintén legyalultuk, a paradicsomokat feleztük, a meghámozott céklát pedig lereszeltük. |
3
Kész
|
Mire végeztünk a szeleteléssel és a reszeléssel, addigra a paprika és a hagyma levet eresztve meg is puhult a sóban, amit összekevertünk a többi zöldséggel és az almával. |
4
Kész
|
Megszórtuk kakukkfűvel és frissen őrölt tarkaborssal, meglocsoltuk olívaolajjal, és újra jól átforgattuk, majd elosztottuk három salátás tányérba. |
5
Kész
|
A tetejére 2-2 evőkanálnyi olajos tonhalat mertünk, a tányér szélére kerültek a negyedelt főttojások, majd a legvégén meglocsoltuk balzsamecettel. |