5 0
Diótejföl vegáknak, candidásoknak és tejre érzékenyeknek

Érdemes kipróbálnod, ha nem ehetsz tejterméket! De ha ehetsz, akkor is, mert finom!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 csésze Kesudió
1/3 csésze Dióbél
2 csésze Tisztított víz
1 evőkanál hidegen sajtolt Dióolaj Ha nincs, akkor olívaolajjal helyettesíthető.
1 csipet Himalaya só

Tápanyag információk

%
Fehérje
%
Zsír
%
Szénhidrát

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Diótejföl vegáknak, candidásoknak és tejre érzékenyeknek

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 6 óra + 3 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Sokan nem is tudják, hogy a “tej nélküli tejek” mintájára különböző olajosmagvakból milyen kiváló “vegitejföl” készíthető, amely nem csak magában finom, hanem bátran sűríthetünk vele főzeléket vagy levest is. Nekem a diótejföl az egyik kedvencem.

Kicsit csúnyább a színe, mint a valódi tejből készült tejfölnek, és az íze sem teljesen olyan, de érdemes kipróbálni, mert bizonyos ételek sokkal finomabbak vele, mint tejföllel. Például a Diós zellersalátám sokkal finomabb ezzel, mint a hagyományos tejtermékekkel.

Fogyasztása javasolt vegánoknak, tejcukor és tejfehérje érzékenyeknek, candida diétán lévőknek, és mivel egyáltalán nem tartalmaz kazeint, érdemes beiktatni a rákbetegek étrendjébe is. Kiváló kiegészítője lehet a böjtnek, illetve a méregtelenítéseknek is.

Ezt a “vegitejfölt” bármilyen olajos maggal érdemes kipróbálni, vagy a dió mellé lehet bele tenni azokból is.

Hűtőben hasonló ideig áll el, mint a tehéntejföl.

Antal Vali

(Visited 1 552 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Előző este a magokat beáztatjuk a vízbe.

2
Kész

Másnap botmixerrel összeturmixoljuk, apránként hozzáadva az olajat, majd sózzuk.

3
Kész

További ízesétési lehetőségek:

• habaráshoz barnarizs liszttel
• zöldbab és tökfőzelék sürítéséhez a fenti liszten kívül citromlével és/vagy biológiai erjesztésű szűretlen almaecettel
• lencse sűrítéséhez a liszten kívül mustárral és fokhagymával
• salátaöntethez citromlével, fokhagymával, mézzel, borssal, tárkonnyal, egyéb fűszerekkel ízlés szerint

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
dios-zellersalata-antalvali
előző
Diós zellersaláta
folyekony-mezeskalacs-antalvali
következő
Folyékony mézeskalács – azaz mézes-sütőtökös zabkása dióval
dios-zellersalata-antalvali
előző
Diós zellersaláta
folyekony-mezeskalacs-antalvali
következő
Folyékony mézeskalács – azaz mézes-sütőtökös zabkása dióval

Hozzászólás Elküldése

1 × egy =

Fel a lap tetejére