Hozzávalók
-
1 csésze Zabpehely
-
2 csésze bármilyen Magtejamit szeretsz (én most épp zabtejjel készítettem, de mandulatejjel, diótejjel, kesutejjel az igazán finom!)
-
1/2 csésze Növényi tejszínnekem most rizstejszínem volt itthon, de házi kesukrémmel is mennyei
-
2-3 szelet puhára sült SütőtökKikapart bele kell, akkor jó az arány, ha kb. 1/2 - 2/3 csészényi lesz a pép
-
1 evőkanál Méz
-
1 teáskanál Mézeskalács fűszerkeverék
-
1 mokkáskanál őrölt Gyömbér
-
1 csipet Szerecsendió
-
1 csipet Himalaya só
-
Pár szem Dió
-
Mézeskalács fűszerkeverék:
-
Fahéj
-
Ánizsmag
-
Szegfűszeg
-
Koriandermag
-
Kardamom
Leírás
Ma egy olyan receptet hoztam, ami méltó helyet foglalhat el a karácsonyi reggeliző asztalokon, de kihűlve és megdermedve akár desszertként is tálalhatjuk.
A sütőtök számomra egy olyan étel, amit az év minden napján képes lennék különbözőképpen elkészíteni. Ezért ilyenkor, ha beköszönt a hideg, szinte minden nap sül egy kevés a sütőben, és várja a sorsát, hogy milyen finomság készül majd belőle. Ezért általában mindig van itthon készre sült tök. Egy ilyen alkalommal született meg ennek a receptnek az ötlete is, amikor épp volt itthon egy darabka sült tök, és már minden formájában fogyasztottam az előző napokban. Éreztem, hogy valami újat kell kitalálnom. Mivel drága páromnak megígértem, hogy lesz estére zabpuding, ezért logikusnak tűnt az ötlet, hogy felturbózom némi sütőtökkel. A fűszerezés pedig adta magát…
Vigyázat! Függőséget okoz!
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Kása1. A zabpelyhet megfőzzük 1 csésze magtejben, amit egy csipet sóval ízesítünk. |
2
Kész
|
Mézeskalács fűszerkeverékA hozzávalókat kávédarálóban porrá őröljük, majd úgy adjuk a kásához. |