Hozzávalók
-
1 öklömnyi Cékla
-
1 BébicukkíniEz még a salátacukkíninél is kisebb,
-
1/2 maréknyi reszelt Torma gyökér
-
1/2 maréknyi Kesudió
-
1/2 maréknyi hántolt NapraforgómagVéletlenül se pirított legyen, hanem nyers!
-
Egy kevés AlmaléVagy 1 alma és egy kevés tisztított víz
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
1/4 Citrom leve
Leírás
Az első olyan léböjttáborom után, amit már Lénárt Gittával együtt vezettünk, született meg a fejemben ez a recept. Ugyanis Gittával mi mindig együtt böjtölünk a vendégekkel, és a léböjt utáni levezető szakasz első hetében nagyon meg kell válogatnunk, hogy mit együnk, hisz a táborozók a mi menünk alapján végzik otthon az ételek visszavezetését. Gittával ilyenkor megosztjuk a saját menünket a facebookon, a böjtös zárt csoportunkban. Szerencsére az első héten a megszorítások ellenére zöldségeket lehet enni, ezért kreáltam egy izgalmas és szokatlan, ámbátor nagyon finom céklaspagettit.
Nyersevők főételnek, mások előételnek vagy salátaként is fogyaszthatják. Húsevőknek pedig kimondottan passzol a vöröshúsok mellé köretnek, hogy segítse azok emésztését.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A céklát lespirálozom zöldségspagetti készítőn. |
2
Kész
|
A turmixba bedobálom a többi hozzávalót, és felöntöm annyi almalével, amennyi éppen ellepi. Krémesre turmixolom, majd a céklaspagetti tetejére öntöm. |