4 0
Céklaspagetti kesudiós tormamártással

A céklaspagetti szó hallatán mindenkinek egy olyan tészta jut az eszébe, amelyen valamilyen céklás szósz van. Nos, ez nem az! Ez annál sokkal izgalmasabb, különlegesebb és finomabb. Mert itt maga a cékla a spagetti!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 öklömnyi Cékla
1 Bébicukkíni Ez még a salátacukkíninél is kisebb,
1/2 maréknyi reszelt Torma gyökér
1/2 maréknyi Kesudió
1/2 maréknyi hántolt Napraforgómag Véletlenül se pirított legyen, hanem nyers!
Egy kevés Almalé Vagy 1 alma és egy kevés tisztított víz
Ízlés szerint Himalaya só
1/4 Citrom leve

Tápanyag információk

%
Fehérje
%
Zsír
%
Szénhidrát

Hozzáadás a kedvencekhez

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Céklaspagetti kesudiós tormamártással

Itt a cékla a spagetti maga, és a torma a szósz. Igazi nyersvegán ínyencség nem csak nyersvegánoknak!

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 15 perc
  • 1 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Az első olyan léböjttáborom után, amit már Lénárt Gittával együtt vezettünk, született meg a fejemben ez a recept. Ugyanis Gittával mi mindig együtt böjtölünk a vendégekkel, és a léböjt utáni levezető szakasz első hetében nagyon meg kell válogatnunk, hogy mit együnk, hisz a táborozók a mi menünk alapján végzik otthon az ételek visszavezetését. Gittával ilyenkor megosztjuk a saját menünket a facebookon, a böjtös zárt csoportunkban. Szerencsére az első héten a megszorítások ellenére zöldségeket lehet enni, ezért kreáltam egy izgalmas és szokatlan, ámbátor nagyon finom céklaspagettit.

Nyersevők főételnek, mások előételnek vagy salátaként is fogyaszthatják. Húsevőknek pedig kimondottan passzol a vöröshúsok mellé köretnek, hogy segítse azok emésztését.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A céklát lespirálozom zöldségspagetti készítőn.

2
Kész

A turmixba bedobálom a többi hozzávalót, és felöntöm annyi almalével, amennyi éppen ellepi. Krémesre turmixolom, majd a céklaspagetti tetejére öntöm.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 40 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. 2024-ben pedig elnyertem a Szakmai Elit Női Kiválósága díjat. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
folyekony-mezeskalacs-antalvali
előző
Folyékony mézeskalács – azaz mézes-sütőtökös zabkása dióval
datolya-paszta
következő
Datolyapaszta házilag – egészséges édesítőszer piciknek is!
folyekony-mezeskalacs-antalvali
előző
Folyékony mézeskalács – azaz mézes-sütőtökös zabkása dióval
datolya-paszta
következő
Datolyapaszta házilag – egészséges édesítőszer piciknek is!

Hozzászólás Elküldése

kettő × 4 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here