2 0
Sárgarépás szendvicskrém

Hogy szebben tudjunk fütyülni, kezdjük a reggelt répás szendvicskrémmel! ;)

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
6 db Sárgarépa
3 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
Izlés szerint Himalaya só
Izlés szerint Bors Örölve
Izlés szerint Mustár
Izlés szerint Szerecsendió Őrölve
Izlés szerint Csili
2 evőkanál Extraszűz olívaolaj

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Sárgarépás szendvicskrém

Mindenmentes reggeli pástétom sárgarépából.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
Étrend/Diéták:
  • 1 óra
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Szüleim által sokat emlegetett első találkozásom a sárgarépával nem volt valami fényes. Állítólag teleberregtem vele a szobát… 😀 Jutott kísérletező kedvű nagyanyámra, de még a falra is, csak a pocimba nem. Azóta sokat javult a viszonyunk. Ma már kilopkodom a levesből, és kísérletezem is vele. Például ez a szendvicskrém is annak az eredménye. Na meg annak, hogy rengeteg répám termett, valahogy el kell használni. És a répafőzeléket még ma sem szeretem  😉 , ellentétben Valival, aki az utóbbi pár napban ontja magából a répafőzelék recepteket.

Pálma

Hasznos tippek:

  • Ha kihagyjuk belőle a csilit, és fele annyi fokhagymát teszünk bele, akkor babáknak is adható 7 hónapos kortól.
  • Nem kell botmixert koszolni, mert villával is szétnyomkodható.
  • Ha sütőzacskóban sütöd, akkor előbb elkészül.

 

(Visited 742 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A megtisztított sárgarépát és vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk, tepsibe szórjuk, fűszerezzük és olívaolajjal meglocsoljuk.

2
Kész

Beledobunk még néhány gerezd fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk, egy kis chilit rádarabolunk, és sütőbe tesszük. Kb. 180°C-on puhára sütjük.

3
Kész

Ha kihűlt, pépesítjük, őrölt szerecsendióval meghintjük, egy gerezd friss fokhagymát is rányomunk, kevés mustárral ízesítjük, majd összekeverjük, tegyünk bele apróra vágott petrezselymet is. Magos, teljes kiőrlésű, vadkovászos pirított kenyérrel fogyaszthatjuk. Petrezselyemzölddel díszíthetjük.

Pálma

Papp Pálma vagyok, Antal Vali barátnője. Kereskedelmi végzettségem mellett elvégeztem a természetgyógyász és az egészségügyi modult. Hamarosan meglesz a szakvizsgám reflexológiából is. Szeretek főzni, mert imádom az intenzív ízeket, színeket, illatokat. Vali mellett belerázódtam az egészséges gasztronómia rejtelmeibe, és már egy évtizede saját stílust képviselek reformételek világában. Receptjeimmel és tanácsaimmal mindenkinek szeretnék segíteni, aki még kezdő az egészséges főzés és étkezés terén.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Plébános mézeskalácsa
következő
Sütőtökös lencsesaláta
előző
Plébános mézeskalácsa
következő
Sütőtökös lencsesaláta

Hozzászólás Elküldése