Hozzávalók
-
6 db Sárgarépa
-
3 db Vöröshagyma
-
4 gerezd Fokhagyma
-
Izlés szerint Himalaya só
-
Izlés szerint BorsÖrölve
-
Izlés szerint Mustár
-
Izlés szerint SzerecsendióŐrölve
-
Izlés szerint Csili
-
2 evőkanál Extraszűz olívaolaj
Leírás
Szüleim által sokat emlegetett első találkozásom a sárgarépával nem volt valami fényes. Állítólag teleberregtem vele a szobát… 😀 Jutott kísérletező kedvű nagyanyámra, de még a falra is, csak a pocimba nem. Azóta sokat javult a viszonyunk. Ma már kilopkodom a levesből, és kísérletezem is vele. Például ez a szendvicskrém is annak az eredménye. Na meg annak, hogy rengeteg répám termett, valahogy el kell használni. És a répafőzeléket még ma sem szeretem 😉 , ellentétben Valival, aki az utóbbi pár napban ontja magából a répafőzelék recepteket.
Pálma
Hasznos tippek:
- Ha kihagyjuk belőle a csilit, és fele annyi fokhagymát teszünk bele, akkor babáknak is adható 7 hónapos kortól.
- Nem kell botmixert koszolni, mert villával is szétnyomkodható.
- Ha sütőzacskóban sütöd, akkor előbb elkészül.
Lépések
1
Kész
|
A megtisztított sárgarépát és vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk, tepsibe szórjuk, fűszerezzük és olívaolajjal meglocsoljuk. |
2
Kész
|
Beledobunk még néhány gerezd fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk, egy kis chilit rádarabolunk, és sütőbe tesszük. Kb. 180°C-on puhára sütjük. |
3
Kész
|