Hozzávalók
-
2 darab nagy Alma
-
10 dkg Kókuszvirágcukor
-
5 dkg darált Mák
-
25 dkg darált Dióbél
-
3 db háztáji vagy bio Tojás
-
15 dkg MeggyAmi most kivételesen cseresznye
-
Ízlés szerint őrölt Fahéj
-
1 teáskanál Szódabikarbóna
Leírás
Miért hamis? Mert nekiláttam meggyes-mákos sütit készíteni, és kiderült, hogy a szükséges 30 dkg mák helyett csak 5 dkg volt itthon, és a kiolvasztott meggyről kiderült, hogy cseresznye! 🙂
Kicsit átdolgoztam a receptet, és mikor elmeséltem a fiamnak a süti elkészítése körüli bonyodalmakat közölte, hogy ” akkor ez egy hamis meggyes-mákos”. Na így keresztelődött meg…
A tésztában nincsen semmilyen gabonaféle, így abszolút gluténmentes. Gondolom nemcsak dióval, hanem akár darált mogyoróval vagy darált mandulával is elkészíthető.
Nagyon finom cseresznyével, de legközelebb tovább kutatok a mélyhűtőben a meggyig, mert én a savanykás ízekre szavazok, azzal is nagyon szeretem. (Sőt, nyáron ki fogom próbálni sárgabarackkal is! )
Felhívnám a diófélékre érzékenyek figyelmét, hogy ez a recept CSAK mákkal is elkészíthető. Minden lépesben ugyanúgy kell eljárni! 🙂
Az elkészítése végletekig egyszerű. Olvasd csak el! 🙂
Pálma
7 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Milyen méretű tepsiben kell sütni?
Ezt a mennyiséget 20×30 cm-es belméretű tepsiben sütöttem.
Mennyi alma,tojás ,dió?
A leírás bal oldalán megtalálod az összetevőket és a mennyiségeket is: 5 dkg mák, 25 dkg dió, 3 tojás, stb.
De hisz minden pontosan le van írva a receptben a HOZZÁVALÓK alatt. Ha mobilról nézed, akkor lehet, hogy le kell nyitnod a menüt.
Kedves Vali olyat nemtudok beállítani egyszerre hogy glutén és tejmentes is legyen egyszerre?
Egyelőre még nem, de tervben van az összetett kereső is. Ha a „Mindenmentes” opciót választod, akkor az garantáltan glutén és tejmentes (igaz, tojás, olajosmag, szója meg egyéb mentes is… 🙂 )