Hozzávalók
-
10 dkg RizspehelyHa nincs otthon, akkor nyugodtan használj zabpelyhet helyette
-
15 dkg Zabpehely
-
20 dkg Tönkölyliszt
-
15 dkg KókuszvirágcukorHasználhatsz rapadurát is. Én sokszor készítem mézzel is.
-
18 dkg Vaj
-
2 bio vagy háztáji TojásNekem vannak pipikéim, úgyhogy nincs gondom a tojással.
-
1 zacskó Vaníliás rapaduravagy egy késhegynyi bourbon vaníliapor
-
1/2 ampulla Természetes narancskivonatÉn a Lecker's-t használom. Ha nincs, 10 csepp édesnarancs illóolajat adj hozzá! Végső esetben egy egész bio narancs héját reszeld bele.
-
1 marék MazsolaRumba áztatva
-
30 ml RumEbbe áztatom a mazsolát.
-
1 teáskanál Szódabikarbóna
Leírás
Karácsonykor nem csak tortákat, bejglit sütök, hanem ha gyors és tartós csemegét szeretnék, akkor mindig ezt a kekszet készítem el. Hozzáteszem, tartósnak csak akkor mondanám, ha senki nincs a közelében! 🙂
Más évszakban is kelendő. Egyszer egy vizitúrára dupla adaggal érkeztem, és csak hallomásból tudom, hogy finom lett… Mire észbe kaptam mind elfogyott. Szerintem a sikerének a 3 titkos összetevő a nyitja! 😉
- A narancsolaj, amitől pikáns,
- a csoki, amitől isteni
- és a rizspehely, amitől ropogós lesz.
Szép napot!
Pálma
Lépések
1
Kész
minimum 30 perc
|
ElőkészítésÁztassuk be a rumba a mazsolát, hogy részegre szívja magát. |
2
Kész
|
Keksz elkészítéseA vajat a mézzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a vaniliás rapadurát vagy vaníliaport és a narancsaromát. |
3
Kész
|
A lisztet a rizspehellyel, a zabpehellyel és a szódabikarbónával adjuk, elvegyítjük, majd a tojásos masszához adjuk a rumba áztatott mazsolával együtt. Jól összedolgozzuk. |
4
Kész
15 perc
|
Sütőpapírral kibélelt tepsibe diónyi halmokat teszünk, kanállal laposra nyomkodjuk, és 175 °C fokos sütőben negyedórát sütjük. |