8 0
Karácsonyi ropogós rizspelyhes-mazsolás keksz Pálmától

Kekszet sütni a világ legegyszerűbb dolga! Miért pont Te ne próbálnád ki egyszer? Ezt a receptet nehéz elrontani, úgyhogy pont jó kezdő kekszkészítőknek!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
10 dkg Rizspehely Ha nincs otthon, akkor nyugodtan használj zabpelyhet helyette
15 dkg Zabpehely
20 dkg Tönkölyliszt
15 dkg Kókuszvirágcukor Használhatsz rapadurát is. Én sokszor készítem mézzel is.
18 dkg Vaj
2 bio vagy háztáji Tojás Nekem vannak pipikéim, úgyhogy nincs gondom a tojással.
1 zacskó Vaníliás rapadura vagy egy késhegynyi bourbon vaníliapor
1/2 ampulla Természetes narancskivonat Én a Lecker's-t használom. Ha nincs, 10 csepp édesnarancs illóolajat adj hozzá! Végső esetben egy egész bio narancs héját reszeld bele.
1 marék Mazsola Rumba áztatva
30 ml Rum Ebbe áztatom a mazsolát.
1 teáskanál Szódabikarbóna

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Karácsonyi ropogós rizspelyhes-mazsolás keksz Pálmától

Sokáig eltartható fincsi keksz - feltéve, ha senki nincs a közelében...

Mentesség:
  • Élesztőmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 50 perc
  • 3 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Karácsonykor nem csak tortákat, bejglit sütök, hanem ha gyors és tartós csemegét szeretnék, akkor mindig ezt a kekszet készítem el. Hozzáteszem, tartósnak csak akkor mondanám, ha senki nincs a közelében! 🙂
Más évszakban is kelendő. Egyszer egy vizitúrára dupla adaggal érkeztem, és csak hallomásból tudom, hogy finom lett… Mire észbe kaptam mind elfogyott. Szerintem a sikerének a 3 titkos összetevő a nyitja! 😉

  1. A narancsolaj, amitől pikáns,
  2. a csoki, amitől isteni
  3. és a rizspehely, amitől ropogós lesz.

Szép napot!

Pálma

Lépések

1
Kész
minimum 30 perc

Előkészítés

Áztassuk be a rumba a mazsolát, hogy részegre szívja magát.

2
Kész

Keksz elkészítése

A vajat a mézzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a vaniliás rapadurát vagy vaníliaport és a narancsaromát.

3
Kész

A lisztet a rizspehellyel, a zabpehellyel és a szódabikarbónával adjuk, elvegyítjük, majd a tojásos masszához adjuk a rumba áztatott mazsolával együtt. Jól összedolgozzuk.

4
Kész
15 perc

Sütőpapírral kibélelt tepsibe diónyi halmokat teszünk, kanállal laposra nyomkodjuk, és 175 °C fokos sütőben negyedórát sütjük.
Ha kihűlt, narancsaromával ízesített olvasztott csokival díszítsük a tetejét.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Egészséges csokis nutella házilag
avokadokrem-provancei-modra-antalvali
következő
Avokádókrém provance-i módra
előző
Egészséges csokis nutella házilag
avokadokrem-provancei-modra-antalvali
következő
Avokádókrém provance-i módra

Hozzászólás Elküldése

tizennégy − 12 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here