Hozzávalók
-
1 rész pirított DióHa nyers vegán vagy, akkor áztasd be a diót egy éjszakára, majd aszalással szárítsd meg. Így megőrzi értékes enzimkészletét, és a zsírsavak sem sérülnek.
-
2 rész AszalványokMazsola, sárgabarack, meggy, áfonya, goji, stb.
-
Bio Narancs héjaVagy 6-8 csepp édesnarancs illóolaj
-
Bio Citrom héjaVagy 6-8 csepp citrom illólaj
Leírás
Ez egy igazi kreatív recept, amit nagyon egyszerű elkészíteni. Szándékosan nem írtam mennyiségeket, mert teljesen ízlés szerint pakolható bele minden.
Ha édesebb ízt akarsz, akkor a sárgabarack legyen túlsúlyban, meg a mazsola.
Ha savanykásabbat, akkor a pirosbogyós aszalványokhoz nyúlj bőségesebben! Bátrabbak fűszereket is használhatnak, mint pl. fahéj, szegfűszeg, kardamom.
Édesítőt nem érdemes beletenni, mert az aszalványok tökéletesen helyettesítenek mindenféle cukrot és cukorpótlót.
Pálma
Lépések
1
Kész
|
A hozzávalókat daráld le, vagy tedd aprító gépbe. A masszából aztán formálj szaloncukrokat, és mártsd olvasztott csokiba, vagy forgasd mandulaliszbe vagy kókuszlisztbe. |