3 0
Szaloncukor házilag aszalványokból

Szeretsz alkotni? Akkor ez a Te recepted, hisz bátran kísérletezhetsz a hozzávalók mennyiségével.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

1 rész pirított Dió Ha nyers vegán vagy, akkor áztasd be a diót egy éjszakára, majd aszalással szárítsd meg. Így megőrzi értékes enzimkészletét, és a zsírsavak sem sérülnek.
2 rész Aszalványok Mazsola, sárgabarack, meggy, áfonya, goji, stb.
Bio Narancs héja Vagy 6-8 csepp édesnarancs illóolaj
Bio Citrom héja Vagy 6-8 csepp citrom illólaj

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Szaloncukor házilag aszalványokból

Szaloncukor alaprecept, amit kedved szerint alakíthatsz

Mentesség:
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 20 perc + dermedési idő
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ez egy igazi kreatív recept, amit nagyon egyszerű elkészíteni. Szándékosan nem írtam mennyiségeket, mert teljesen ízlés szerint pakolható bele minden.
Ha édesebb ízt akarsz, akkor a sárgabarack legyen túlsúlyban, meg a mazsola.
Ha savanykásabbat, akkor a pirosbogyós aszalványokhoz nyúlj bőségesebben! Bátrabbak fűszereket is használhatnak, mint pl. fahéj, szegfűszeg, kardamom.

Édesítőt nem érdemes beletenni, mert az aszalványok tökéletesen helyettesítenek mindenféle cukrot és cukorpótlót.

Pálma

(Visited 731 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A hozzávalókat daráld le, vagy tedd aprító gépbe. A masszából aztán formálj szaloncukrokat, és mártsd olvasztott csokiba, vagy forgasd mandulaliszbe vagy kókuszlisztbe.

Pálma

Papp Pálma vagyok, Antal Vali barátnője. Kereskedelmi végzettségem mellett elvégeztem a természetgyógyász és az egészségügyi modult. Hamarosan meglesz a szakvizsgám reflexológiából is. Szeretek főzni, mert imádom az intenzív ízeket, színeket, illatokat. Vali mellett belerázódtam az egészséges gasztronómia rejtelmeibe, és már egy évtizede saját stílust képviselek reformételek világában. Receptjeimmel és tanácsaimmal mindenkinek szeretnék segíteni, aki még kezdő az egészséges főzés és étkezés terén.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Kókuszos-mazsolás szaloncukor
következő
Fokhagymás aszaltszilvával töltött karácsonyi pulyka
előző
Kókuszos-mazsolás szaloncukor
következő
Fokhagymás aszaltszilvával töltött karácsonyi pulyka

Hozzászólás Elküldése