6 0
Köles Rudi – azaz Túró Rudi mindenmentesen kölesből

Itt egy szeretettel készült Túró Rudi alternatíva azoknak, akik nagyon megkívánják a Rudit, de nem ehetnek, mert ételintoleranciások, vagy nem szívesen kábítják sejtjeiket cukorral, margarinnal és bocinedűből nyert túróval.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
Hozzávalók a Köles Rudi alapmasszához:
1 bögre Köles
3 bögre Tisztított víz
2 evőkanál Méz Vegánoknam kókuszvirág szirup vagy agave szirup.
0.5 Citrom leve
0.5 reszelt Citrom héja Vagy 3 csepp 100%-os bio citrom illóolaj
1 mokkáskanál Bourbon vanília por Vagy egy zacskó vaníliás rapadura
A csokimázhoz
10 dkg minimum 70%-os Étcsokoládé

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Köles Rudi – azaz Túró Rudi mindenmentesen kölesből

Mentesség:
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 10 Főre
  • Közepes
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

  • Hozzávalók a Köles Rudi alapmasszához:

  • A csokimázhoz

Leírás

Megosztás

Amikor először megosztottam ezt a receptet – amit egyébként egy régi olvasómtól, Meggyestől tanultam – valaki a következő hozzászólást küldte be még a régi, megszűnt oldalamon a recepthez:

Kételkedtem, hogy ebből Túró Rudi lesz…
Hogy őszinte legyek, nagyon kételkedtem, hogyan lesz ebből Túró Rudi, mivel utalom a kölest. Követtem a receptet, még egy kis agaveszirupot és narancshéjat is raktam bele, és mifene: tényleg túró íze van. Én ősszeturmixoltam, és így az állaga inkább az észt kohuke-re hasonlít, és iszonyat finom!
Ezer köszönet a receptért, már nagyon hiányzott a Túró Rudi! 🙂

Aki nagyon szereti a gesztenyét, mint én, az készíthet Gesztenyés Köles Rudit is. Kb. fele-fele arányban kell keverni a gesztenyét a kölessel. Ehhez lehet használni otthon készített 100%-os gesztenyemasszát, a gesztenyeszemeket meg kell pucolni, párolni/főzni, lereszelni/villával széttörni. A gesztenyéshez 1 csepp 100%-os tisztaságú narancsolaj, vagy kevés rum passzolhat.

(Visited 3 110 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A kölest megfőzzük. Jól szét kell főzni szinte addig, amíg a kölesszemek egységes pasztát nem képeznek (kb. 2-3x annyi lesz, mint nyersen).

2
Kész

Miután langyosra hűlt, botmixerrel homogén állagúra varázsolhatjuk - ez a lépés kihagyható, én nem szoktam turmixolni, mert ha jól megfőtt, akkor a hűtőben túrósra összeáll.

3
Kész

Hozzáadunk egy kis bourbon vaníliaport ízlés szerint, 3 csepp citromolajat vagy biocitromlét és reszelt héját, meg egy kis mézet, vegánok kókuszvirág cukorral vagy sziruppal, esetleg agavesziruppal próbálkozhatnak. Fel lehet dobni és sűríteni néhány kanál kókuszreszelékkel is (akár meg is őrölheted előtte), őrölt mandulával vagy 1 kanál illatos, dezodorálatlan kókuszvajjal.

4
Kész

Jól összekeverjük az egészet, és tegyük a hűtőbe néhány óráig. Hidegen könnyen rudakra gyurmázható kézzel/sütőpapír segítségével vagy szilikonos formákat is használhatunk. Aztán ahogy jól esik, beleforgathatjuk olvasztott étcsokiba, étcsoki reszelékébe (így sokkal kevesebb kell - legkisebb lyukú reszelőn könnyedén reszelhető a csoki), karobporba, kókuszreszekékbe vagy őrölt mandulába.
(A képen a Rudi hibiszkuszos mákba van forgatva. Ezt akkor javaslom, ha nagyon édesre sikeredett a massza.)

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Átlagpontszám:
(5)
Összes Értékelés:1
organicgirl67

Ahhoz képest, hogy a túró kölesből van, hihetetlenül és meglepően finom! Köszönöm a receptet Vali!

előző
Üdezöld saláta
következő
Csicsókás téli saláta
előző
Üdezöld saláta
következő
Csicsókás téli saláta

2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Kedves Vali! Elkészítettem a köles rudit,de be kell vallanom jobbra számítottam.A receptnek megfelelően 3-szoros vízzel főztem a kölest,2 órát állt a hűtőben.Nem volt könnyű formázni,sőt nagyon ragadt.Nekem a 20 dkg étcsoki is kevés volt erre az adagra.Biztos én nem csináltam valamit jól,kérlek segíts. mit rontottam el? Hosszabb ideig kellett volna hűtenem?

Hozzászólás Elküldése