Hozzávalók
-
300 ml ZabtejBármilyen növényi tej használható hozzá, sőt szerintem kókusztejjel, diótejjel vagy mandulatejjel is határozottan izgalmas lehet
-
100 g darált Dióbél
-
50 g Zabpehely
-
4 csepp bio Citrom illóolaj
-
1 késkegynyi Bourbon vanília porVagy ugyanannyi vaníliarúd-kaparék
-
1 evőkanál MézVegánoknak datolyaszirup vagy kókuszvirág szirup.
-
Ízlés szerint őrölt Fahéj
-
Pár szem Aszalt cseresznyeA díszítéshez kell, de bármilyen kedvenc aszalványodat használhatod, Sőt befőttet is tehetsz rá!
Leírás
A zabpehelyből készült pudingokat tartom a leggyorsabban elkészíthető édességnek. Olyan hamar megvan, hogy akár váratlan vendégek érkezésekor is össze lehet dobni, és garantált sikert fog aratni! Gyakorlatilag ez egy kihűlt és megszilárdult kása.
Millió változatban és ízben el lehet készíteni, mivel a zab íze szinte mindennel harmonizál. Én most egy diós zabpudingot hoztam neked.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
5-10 perc
|
A hozzávalókat még hidegen csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg be nem nyákosodik (kb. 5-10 perc) |
2
Kész
|
Még melegen pudingos kelyhekbe töltjük, és a tetejét magozott meggyel, aszaltcseresznyével vagy fél diókkal díszítjük. |
3
Kész
|
Hűtőszekrénybe tesszük, mert hidegen a legfinomabb (bár néha nálunk nincs ideje teljesen kihűlni). |