8 0
Diós zabpuding

Hidd el, elfelejted a bolti pudingporokat, ha egyszer ráérzel a zabpuding készítés ízére!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
300 ml Zabtej Bármilyen növényi tej használható hozzá, sőt szerintem kókusztejjel, diótejjel vagy mandulatejjel is határozottan izgalmas lehet
100 g darált Dióbél
50 g Zabpehely
4 csepp bio Citrom illóolaj
1 késkegynyi Bourbon vanília por Vagy ugyanannyi vaníliarúd-kaparék
1 evőkanál Méz Vegánoknak datolyaszirup vagy kókuszvirág szirup.
Ízlés szerint őrölt Fahéj
Pár szem Aszalt cseresznye A díszítéshez kell, de bármilyen kedvenc aszalványodat használhatod, Sőt befőttet is tehetsz rá!

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Diós zabpuding

Gluténmentes zabból készítve kiváló édesség lesz ételintoleranciásoknak.

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 10 perc
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A zabpehelyből készült pudingokat tartom a leggyorsabban elkészíthető édességnek. Olyan hamar megvan, hogy akár váratlan vendégek érkezésekor is össze lehet dobni, és garantált sikert fog aratni! Gyakorlatilag ez egy kihűlt és megszilárdult kása.
Millió változatban és ízben el lehet készíteni, mivel a zab íze szinte mindennel harmonizál. Én most egy diós zabpudingot hoztam neked.

Antal Vali

Lépések

1
Kész
5-10 perc

A hozzávalókat még hidegen csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg be nem nyákosodik (kb. 5-10 perc)

2
Kész

Még melegen pudingos kelyhekbe töltjük, és a tetejét magozott meggyel, aszaltcseresznyével vagy fél diókkal díszítjük.

3
Kész

Hűtőszekrénybe tesszük, mert hidegen a legfinomabb (bár néha nálunk nincs ideje teljesen kihűlni).
Fogyasztás előtt férfi vendégeinknek egy kis valódi rummal meglocsolhatjuk a tetejét.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
Karacsonyi-csokis-zabkeksz
előző
Karácsonyi csokis zabkeksz
következő
Egészséges csokis nutella házilag
Karacsonyi-csokis-zabkeksz
előző
Karácsonyi csokis zabkeksz
következő
Egészséges csokis nutella házilag

Hozzászólás Elküldése

14 + nyolc =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here