Hozzávalók
-
25 dkg Juhtúró
-
10 dkg TönkölylisztGluténérzékenyeknek kölesliszt
-
2 db házi vagy bio Tojás
-
15 dkg reszelt Öreg sajt
-
2,5 dl Kefír
-
5 gerezd tört Fokhagyma
-
1 nagy fej Lila hagyma
-
1 db Édesburgonya
-
1 db Kápia paprikaKaliforniai paprika is jó!
-
1 db Bébicukkíni
-
1 db Alma
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint Bors
-
Ízlés szerint őrölt Szerecsendió
-
KókuszolajA tepsi kikenéséhez
Leírás
Egy kedves olvasónk keresett egy régi receptet. Sajnos már nem találtuk meg, de a leírása alapján engem is érdekelt, és kicsit utánaolvastam, a túróban sült zöldségeknek.
Aztán megalkottam a saját verziómat. Több mindent változtattam benne a fűszerezésen kívül is. Például szerintem juhtúróval sokkal intenzívebb az íze, mint tehéntúróval, és nem pároltam meg a zöldségeket, hanem nyersen tettem a masszába, hogy csak annyit puhuljon, ami sütés közben kötelező. Így a sokszínű zöldségek színe élénk maradt, az állaguk pedig ress, ropogós.
A receptben felsorolt zöldségeken kívül bármit tehetsz még bele: répát, petrezselyem gyökeret, zellert, paszternákot, borsót – de ezeket tényleg érdemes egy kicsit előpárolni.
FONTOS: Gluténmentesen is elkészíthető, ha a tönkölyliszt helyett köleslisztet teszel bele!
Jó étvágyat!
Pálma
Lépések
1
Kész
|
A juhtúrót tojásokat, tönköly, vagy köleslisztet, kefírt egy tálban a reszelt fokhagymával, sóval, borssal, szerecsendióval és a reszelt sajt egyharmadával összekeverjük. |
2
Kész
|
|
3
Kész
|
Megszórjuk a maradék sajttal, és 5 percre visszatesszük, megpirítjuk. |