5 0
Juhtúróban sült zöldséges rakottas

Mennyei zöldséges egytálétel, ami gluténmentesen is elkészíthető. Olyannyira függővé tesz, hogy aki már kóstolta, nem tud lemondani róla.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
25 dkg Juhtúró
10 dkg Tönkölyliszt Gluténérzékenyeknek kölesliszt
2 db házi vagy bio Tojás
15 dkg reszelt Öreg sajt
2,5 dl Kefír
5 gerezd tört Fokhagyma
1 nagy fej Lila hagyma
1 db Édesburgonya
1 db Kápia paprika Kaliforniai paprika is jó!
1 db Bébicukkíni
1 db Alma
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint Bors
Ízlés szerint őrölt Szerecsendió
Kókuszolaj A tepsi kikenéséhez

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Juhtúróban sült zöldséges rakottas

Szinpompás, ízgazdag sült zöldségek.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 1,5 óra
  • 3 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Egy kedves olvasónk keresett egy régi receptet. Sajnos már nem találtuk meg, de a leírása alapján engem is érdekelt, és kicsit utánaolvastam, a túróban sült zöldségeknek.
Aztán megalkottam a saját verziómat. Több mindent változtattam benne a fűszerezésen kívül is. Például szerintem juhtúróval sokkal intenzívebb az íze, mint tehéntúróval, és nem pároltam meg a zöldségeket, hanem nyersen tettem a masszába, hogy csak annyit puhuljon, ami sütés közben kötelező. Így a sokszínű zöldségek színe élénk maradt, az állaguk pedig ress, ropogós.
A receptben felsorolt zöldségeken kívül bármit tehetsz még bele: répát, petrezselyem gyökeret, zellert, paszternákot, borsót – de ezeket tényleg érdemes egy kicsit előpárolni.

FONTOS: Gluténmentesen is elkészíthető, ha a tönkölyliszt helyett köleslisztet teszel bele!

Jó étvágyat!

Pálma

Lépések

1
Kész

A juhtúrót tojásokat, tönköly, vagy köleslisztet, kefírt egy tálban a reszelt fokhagymával, sóval, borssal, szerecsendióval és a reszelt sajt egyharmadával összekeverjük.

2
Kész

A zöldségeket felkockázzuk, (minél többféle, annál színesebb, szebb lesz a végeredmény!) belekeverjük a juhtúrós masszába. Kókuszolajjal kikent jénai tálba vagy egyéb tűzálló tálba halmozzuk, és kb. 25-30 percre, 180°C-os sütőbe tesszük.

3
Kész

Megszórjuk a maradék sajttal, és 5 percre visszatesszük, megpirítjuk.
Hidegen is nagyon finom!

Pálma

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Finn csalánleves
következő
Csilis-mentás szilvás mártogató
előző
Finn csalánleves
következő
Csilis-mentás szilvás mártogató

Hozzászólás Elküldése

kettő + egy =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here