Tabbouleh
A tabbouleh (ejtsd: tabulé) egy libanoni zöldfűszer saláta, amely bulgurral vagy kuszkusszal készül. A szó eredeti jelentése is nem más, mint ízesíteni, fűszerezni. Én Emese barátnőmnél – aki azóta már...
Székely csalánleves
A csalán egy kiváló leves és főzelék alapanyag. Olcsó, vitamindús, egészséges és vértisztító, méregtelenítő hatású. A székelyek – hasonlóan mint...
Pikáns gránátalma-grapefruit gyógysaláta ínyenceknek
Ahogy közeleg a tavasz, egyre inkább vágyom a nyers ételekre és salátákra. Mivel márciusban még kicsi az esélye szabadföldi hozzávalókból...
Feketerizs karamellizált banánnal
Ezt a fura külsejű édességet könnyű elkészíteni, és még könnyebb megszeretni. Akkor van igazán létjogosultsága, amikor ennél valami édeset, de...
Padlizsános csicseriborsó krémleves
Ez a receptem is véletlenül született, és pont úgy mint a többi: „Nézzük meg milyen alapanyag van itthon, és komponáljunk...
Mazsolás-currys kínai kel édesburgonyával
Ez az egytálétel megint úgy született, hogy „Lássuk csak, mi van itthon?” Egymáshoz nem éppen passzoló hozzávalóktól hemzsegett a kamra,...
Magyaros zöldbabfőzelék laktóz- és gluténmentesen
Én nagyon szeretem a főzelékeket. Gyakorlatilag el tudnék lenni csak főzeléken. Minden formában szeretem őket: pürésítve, habarva, hosszú lére eresztve,...
Joghurtos-ananászos sárgarépa saláta
Március elején még nagyon nehéz friss, és nem melegházi vitaminforrásokhoz jutni. Viszont minél inkább kopogtat a tavasz, annál inkább kívánjuk a nyers zöldféléket és gyümölcsöket. De vajon miből készüljön a...
Csilis-mentás szilvás mártogató
A mártogatókat a keleti konyha előszeretettel tálalja szinte minden étel mellé. Én azért szeretem őket, mert ha van 4-féle mártogatód, és egy csokor zellerszárad, vagy sültburgonyád, akkor minden falatnak más...
Juhtúróban sült zöldséges rakottas
Egy kedves olvasónk keresett egy régi receptet. Sajnos már nem találtuk meg, de a leírása alapján engem is érdekelt, és...
Finn csalánleves – vegánoknak főtt tojás nélkül
A csalán az egyik legprimőrebb zöldféle, amit már kora tavasszal fogyaszthatunk, és amit igencsak változatosan lehet elkészíteni. 20 éve gyűjtöm...
Csalánleves AntalVali módra
A csalánról közismert, hogy kiváló vértisztító és méregtelenítő hatással bír. Nemcsak teát lehet főzni belőle, hanem napi ételeink része is...
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here