Medvehagymás-mentás frissítő fűszerkeverék
Ezt a fűszerkeveréket a Sonnentor cég találta ki, de mivel minden hozzávalója megtalálható a kertemben, ezért megtanultam kikeverni magamnak. Kiválóan passzol az íze mindenféle könnyű, nyári rakott zöldséghez, szárnyas és...
Baconba tekert spárga cukordinnyével
Ilyenkor tavasszal az egyik kedvenc ételem a spárga, illetve a zöld változata, amelyről kevesen tudják, hogy csirág a neve. Mivel...
Spárgás-brokkolis rendhagyó tabbouleh
A minap épp tabbouleh volt a vacsorám (miután temérdek petrezselyem nőt a kertemben), és azonnal beindult a fantáziám, hogy mit...
Rakott köles spárgával, vagy csirággal
A kölest nagyon szeretem édes és sós formában is. Sokszor csak megfőzöm, megfűszerezem, és kész is a – bármihez használható...
Spárga mentás eperszósszal
Imádok kísérletezni bizarr ételtársításokkal. Ennek a szenvedélyemnek az egyik eredménye a következő recept, ami épp aktuális, mert itt a spárga,...
Szerzetesek eledele – a mindenmentes finomság
A szerzetesek eledele az egyik kedvenc ételem. Egyszer teljesen véletlenül bukkantam rá egy kínai étteremben, amikor húsmentes ételt kerestem, ami...
Tarka-barka, mindenmentes tészta
Amikor hirtelen kell ebédet rittyenteni…. Benézel a hűtőbe, a kamrába, a polcokra… Aztán összerakod, amit ott látsz, és elkészítesz egy...
Batáta latte – avagy édesburgonya turmix
Manapság annyira divatosak a különféle latték, hogy elhatároztam, így nevezem el ezt a frissen készült rizstejes turmixot. Szöget ütött a fejembe Vali egy mondata, miszerint imádja a batáta kipréselt levét. ...
Virágillatú porcukor
A virágzselék után itt az illatos porcukor! Vaníliáscukrot már évszázadok óta készítünk házilag: egyszerűen összezárjuk a vaníliarudat vagy a vanília port a cukorral, s az átveszi annak illatát-ízét. Virágillatú cukrokat...
Virágzselé – bármilyen ehető virágból elkészíthető
Virágzseléket a legillatosabb virágokból érdemes készíteni. Ezek közül talán a rózsaszirmok a legmegfelelőbbek, de a különféle gyümölcsfák, az alma, körte,...
Korianderes káposztasaláta
Felbosszantott a minap, hogy a legtöbb étteremben a káposztasaláta alatt vagy a tartósítószeres csalamádét értik, vagy pedig a márcosan édes...
Csalános-algás zöldturmix – nem csak tavaszi méregtelenítésre
Itt a zsenge csalán szezonja! Nemcsak kiváló ételeket, de gyógyító, méregtelenítő italokat – zöldturmixokat – is készíthetünk zsenge csalánlevelekből vagy...
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here