Rumos sütőtök-birsalma lekvár
Egy régebbi novemberi túrám során egyszer találtam pár szem birsalmát egy elhagyatott kertben, ami kevés volt ahhoz, hogy befőzzem. Ekkor jutott eszembe, hogy mi lenne, ha társítanám sütőtökkel. Jó ötlet...
Szárzeller-krémleves csicsókával
Ma az egyik kedvenc prebiotikus levesem receptjét osztom meg veled, amely nem csak bélbaci-barát, hanem nagyon finom is. Összetevői kedveznek...
Savanyúkáposztás-rizses tócsni, Pálma konyhájából
Maradt egy kis főtt rizsem, és találtam fél kiló savanyúkáposztát a hűtőben, amivel kellett már kezdeni valamit. A tócsni (tócsi,...
Muszaka laktóz- és gluténmentesen
Muszakát először a rendszerváltás után nem sokkal ettem Korfun, amikor is végre először mindenféle nehézség nélkül átléphettük a „nyugati” határt....
Ananászos reteksaláta rukkolával
Ezt a salátát nem kizárólag gasztronómiai megfontolásból alkottam, hanem egy páciensem kérésére, aki elég sok problémával küszködött. (Terhelt hasnyálmirigy, kezdődő...
Algás brindza ínyenceknek
A brindza a juhtúró szlovák neve, bár ők egy kissé csípősebbre érlelik, mint mi magyarok. Talán ezért is ízesebb egy...
Póréhagymás zöldsaláta balzsamecettel
Ezt a salátát akkor szoktam elkészíteni, ha nagy vendégsereg jön hozzánk, és több fogás is az asztalra kerül. Minden vendég...
Makrélás zöldsaláta kalamata olajbogyóval
Amikor Somogyi Orsi kolléganőmmel (és volt tanítványommal) kidolgoztuk VALOR Programot, akkor Orsi az intenzív munka időszakára hozzám költözött. Mivel én szélsőséges szénhidrát anyagcsere állapotú vagyok, Ő pedig zsír-fehérje, ezért mindig...
Tonhalsaláta AntalVali módra
Nagyon szeretem a bonyolult és ízgazdag recepteket jó sok összetevővel, kivétel ez a recept. Kóstoltam már sok helyen tonhalsalátát, de nekem mégis ez a teljesen egyszerű, pár összetevőből álló jön...
Görög fűszerkeverék
Egyszer egy barátnőm hozott nekem ajándékba Görögországból egy gyros fűszerkeveréket, amibe azonnal beleszerettem – annak ellenére, hogy soha nem készítettem...
Édesburgonyás zöldbabsaláta fetasajttal
Vannak olyan univerzális ételek, amelyek melegen előételként, egytálételként funkcionálnak, hidegen pedig kiváló saláták. Ez a receptem is ilyen. Nem tudatosan...
Kínai ötfűszer keverék – ahogy Antal Vali szereti
A kínai ötfűszer keverék az egyik legősibb ízkombináció, amit a hagyományos kínai gyógyászat a terápiás étrend összeállításakor előszeretettel használ kiegyensúlyozó...
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here