Fokhagymás mediterrán mandulakrémleves pirhanyagos szőlővel
A fehér gazpachonak is nevezett andalúz Ajo Blanco ihletett meg arra, hogy megkomponáljam a meleg, főzött változatát ennek a hűsítő nyári nyers levesnek. Spanyolországban kóstoltam először fehér gazpachot, és azonnal...
Joghurtos sült padlizsán – mindenmentesen
A török és arab éttermek, büfék kedvelt étele a joghurtos sült padlizsán. Én is nagyon szeretem, és eszembe jutott, hányan...
Citromos fokhagymás sült spárga
Hát ennél egyszerűbben nem nagyon lehet elkészíteni a spárgát. Mindenképpen érdemes kipróbálni, ha már unjuk levesnek, illetve párolva. Körülbelül fél...
Vegán brassói tofuval
A család brassóit rendelt. Hát, ez az az étel, amit teljesértékűen sehogy sem sikerült reprodukálnom, hogy valóban hasonlítson az eredetihez…...
Bolgár burgonyasaláta
Akkor ettem először ilyen salátát, amikor Szófiában vettem részt a Coral Club egy nemzetközi Egészség-Wellness konferenciáján, és a rendezvény végeztével...
Spárgás tészta
Nagyon szeretem a spárgát, főleg a zöldet, azaz a csirágot. Pár napja dobtam össze pár perc alatt ezt az isteni...
Narancsos mángold barnarizzsel
Kaptam egy nagy adag friss mángoldot. Volt itthon pár szem narancs is. Szuper finom ízkombináció, ráadásul tápláló, egészséges és finom....
Fűszeres rizzsel töltött kelkáposzta – sütve
Kiss József Zsolt, asztrológus járt nálunk a vegánblog konyhájában tavaly. Ő ajánlotta figyelmünkbe ezt a receptet. Eredetileg hajdinával készül, de mi barna rizzsel készítettük el. Ez egy igazán különleges fogás,...
Miso leves Antal Vali módra
Ezzel a recepttel már régóta tartozom, hisz rendszeresen készítek miso levest, mert nagyon szeretem. Valójában olyan banálisan egyszerű a receptje, hogy hamarabb elkészül, mint ahogy leírom. Talán emiatt nem jutott...
Pácolt tofu grillezve sültzöldségekkel és jázmin rizzsel
Nagy örömömre egy étterem étlapján találkoztam ezzel a mindenmentes fogással. Annyira ízlett, hogy lemodelleztem, és antalvalisítottam. Szomorú, de most, hogy...
Medvehagymás burgonyapüré mindenmentesen
Azt gondolnánk, hogy a krumlipüré a világ legegyszerűbben elkészíthető kajája. De amennyire egyszerű, annyira könnyű elrontani is. Sok múlik a...
4 hagymás krémleves mindenmentesen
Amikor itt a medvehagyma szezon, akkor mi a férjemmel mindenhez (is) medvehagymát eszünk, és természetesen minden ételbe megpróbálom belevarázsolni ezt...
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here