A ColoVada második felépítő napja
7. nap: Folytatjuk a vese támogatását, és megpróbálunk minél több tiszta, biológiailag aktív vizet inni.
Nem ez az első ColoVada Program, amit végig csinálok. Dr Adriana Sochirca – orvos, belgyógyász, alternatív terapeuta, aki már 15 éve alkalmazza a betegeinél gyógyításra a ColoVadát – azt vallja, hogy a tápcsatorna akkor tisztul ki és újul meg teljesen, akkor tud elkezdeni újra tökéletesen működni, ha annyi ColoVadát csinálunk meg féléves etapokban, ahány évesek vagyunk / osztva 10-zel. Azaz egy 40 éves embernek 4-szer kell megcsinálnia a programot, hogy teljesen egészséges legyen a bélrendszere. Márpedig az egészséges bélrendszer = tökéletes immunrendszer = tökéletes egészség.
Igaz, hogy a szervezetnek van saját méregtelenítő rendszere, de az már nem bír el azzal a sok terheléssel, ami nap mint nap ér minket. Sajnos olyan nagy mennyiségű káros környezeti hatásnak vagyunk kitéve, hogy manapság a böjt már általában kevés ahhoz, hogy megtisztuljon a szervezet. Ezért kell rásegíteni különböző szerekkel és módszerekkel. A célunk az, hogy ne a szervezet helyett dolgozzunk, hanem erősítsük annak működését. Nem véletlen, hogy az igazán jól összerakott és tudományosan is átgondolt méregtelenítő böjtök először feltöltik a szervezet hiányait,megtámogatják az immunrendszert, megerősítik az kiválasztó szerveket (mint a ColoVada is), majd csak utána kezdik el a tényleges tisztítást.
A reggelem a szokásos menetrend szerint zajlott:
- 5 dl hidrogénes langyosvíz
- 5 dl veseöblítő koktél (receptjét az előző bejegyzésemben olvashatod)
- ColoVada 1-es készletének reggeli csomagja
- Aszaltszilvás zabkása fahéjjal (zabtejben megfőzőm a kását, amit elkeverek apróra szelt aszaltszilvákkal, majd megszórom fahéjjal.)
- lefőztem a mai napi vesetisztító teát, amit egész nap kell elkortyolgatni.
A tízóraim vadkovászos hajdinás kenyérből készült pirítós volt, amihez készítettem egy jó nagy adag aszaltparadicsomos bolognai pestot. Pontosabban ebédre készítettem, de nem tudtam megállni, hogy ne egyek belőle egy kicsit tízóraira – annyira szeretem. Ebédkor gluténmentes kukoricapennét főztem ki, és azt kevertem össze a pestoval. Nevelek cserépben friss bazsalikomot, azt szórtam jó bőven a tetejére. Ha van friss hagymacsírád, azzal is felturbózhatod.
Uzsonnára banánt ettem, vacsorára pedig a maradék kifőtt kukoricapennéből tésztasalátát készítettem.
Este bevettem a ColoVada esti adagját, és főztem magamnak egy csésze citromfű teát friss citromfűből.
Antal Vali