Gitta és én hosszú évekig tartottunk bentlakásos léböjttáborokat a Badacsonyban és a Bakonyban is, de sajnos a pandémiás helyzet miatt az elmúlt években erre nem volt lehetőség. Olyan régen volt már táborunk, hogy a nagy 10 napos nyári tábor előtt szeretnénk egy 5 napos tavaszi “bemelegítő” tábort tartani Piliscsabán. A...
Még a nyáron találkoztam ezzel a különleges humusszal Székelyföldi körutam során Csíkszeredában. Nem is gondoltam volna, hogy a szalonna, a pityókás kenyér és a székelykáposzta országában pont egy ilyen különlegességgel fogok összefutni egy reggeliző bárban, mint ez a gránátalmás finomság. Aztán amikor hazajöttem, az ízemlékek alapján megpróbáltam rekonstruálni a receptet,...
Ezt a hokkaido töklevest Barbi Kuckójában álmodtam meg. Amíg sült a lencsekenyér, addig – gondoltam – összedobok egy jó kis krémlevest, hogy legyen mihez enni a fincsi kenyeret. Nagyon bánom, hogy nem írtam fel pontosan, hogy mivel fűszereztem, mert rendkívül finom lett. Az a helyzet, hogy beszabadultam Barbi fűszeres szekrényébe,...
Volt szerencsém eltölteni pár napot Barbi Kuckójában, ahol Barbival hatalmas vegán főzéseket csaptunk. Mikor megérkeztünk, láttam, hogy be van áztatva egy tál vöröslencse. Megörültem, hogy dhal lesz vacsorára, de megtudtam Barbitól, hogy mindenmentes kenyeret fog sütni belőle. Mivel még soha nem ettem lencsekenyeret, ezért nagyon vártam a begyúrását, sütését, és...
Minden évben szoktam befőzni paradicsomos babot. Mivel megbontottam egy üveggel a héten, a maradékot el kellett hogy használjam, hisz tartósítószer nélkül tettem el (mindent mindig úgy teszel el), és felbontás után emiatt nem áll el túl sokáig. Mivel itt a lecsó szezon, ezért úgy döntöttem, hogy lecsó lesz belőle. Nem...