Hozzávalók
-
1 nagy csokor Medvehagyma
-
1 nagy, vaskos Póréhagymavagy 2 soványabb
-
1 nagy Vöröshagyma
-
nagy gerezd Fokhagyma
-
1 nagyobb Burgonya
-
1 evőkanál Kókuszolaj
-
1 dl Rizstejszín
-
1,5 liter Zöldségalaplé
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint Tarkabors
-
1 csipet őrölt Szerecsendió
Leírás
Amikor itt a medvehagyma szezon, akkor mi a férjemmel mindenhez (is) medvehagymát eszünk, és természetesen minden ételbe megpróbálom belevarázsolni ezt a fantasztikus gyógynövényt. Mivel még nem jött el az igazi dömping ideje, a kertem végében csak egy jó nagy csokorral sikerült szednem, ami pestonak kevés volt, szendvics feltétnek viszont sok, így hát alkottam egy új receptet. Mivel hagymaleves rajongó vagyok, megalkottam egy 4 hagymás krémlevest, ami osztatlan sikert aratott a kóstolók körében. Sok szeretettel ajánlom indenkinek!
Antal Vali
Hasznos tippek:
- Ha nincs otthon elrakva vagy fagyasztva zöldségalapleved, akkor használhatsz bio vagy adalékmentes zöldségleveskockát is.
- Amikor már virágzik a medvehagyma, előfordulhat, hogy a levelei keserűek lesznek.
- Tálalhatod medvehagyma csíkokkal, vágott snidlinggel, ropogós rösztihagymával vagy krutonnal is.
Lépések
1
Kész
|
ElőkészítésA póréhagymát felkarikázzuk. |
2
Kész
|
Fózés |
3
Kész
|
Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, megbolondítjuk egy kis szerecsendióval, és készre főzzük. |
4
Kész
|
Botmixerezzük, majd mixeljük és beforraljuk a rizstejszínnel. |