0 0
4 hagymás krémleves mindenmentesen

Garantáltan bekerül a kedvenceid közé ez a szezonális krémleves. Le ne maradj róla, mert most van itt a medvehagyma szezon! Egyszerű, olcsó és finom!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 nagy csokor Medvehagyma
1 nagy, vaskos Póréhagyma vagy 2 soványabb
1 nagy Vöröshagyma
nagy gerezd Fokhagyma
1 nagyobb Burgonya
1 evőkanál Kókuszolaj
1 dl Rizstejszín
1,5 liter Zöldségalaplé
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint Tarkabors
1 csipet őrölt Szerecsendió

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

4 hagymás krémleves mindenmentesen

Medvehagymából, póréhagymából, vöröshagymából és fokhagymából

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 25-30 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Amikor itt a medvehagyma szezon, akkor mi a férjemmel mindenhez (is) medvehagymát eszünk, és természetesen minden ételbe megpróbálom belevarázsolni ezt a fantasztikus gyógynövényt. Mivel még nem jött el az igazi dömping ideje, a kertem végében csak egy jó nagy csokorral sikerült szednem, ami pestonak kevés volt, szendvics feltétnek viszont sok, így hát alkottam egy új receptet. Mivel hagymaleves rajongó vagyok, megalkottam egy 4 hagymás krémlevest, ami osztatlan sikert aratott a kóstolók körében. Sok szeretettel ajánlom indenkinek!

Antal Vali

Hasznos tippek:

  • Ha nincs otthon elrakva vagy fagyasztva zöldségalapleved, akkor használhatsz bio vagy adalékmentes zöldségleveskockát is.
  • Amikor már virágzik a medvehagyma, előfordulhat, hogy a levelei keserűek lesznek.
  • Tálalhatod medvehagyma csíkokkal, vágott snidlinggel, ropogós rösztihagymával vagy krutonnal is.

 

Lépések

1
Kész

Előkészítés

A póréhagymát felkarikázzuk.
A vöröshagymát szálasra vágjuk.
A medvehagymát csíkokra szeljük.
A burgonyát meghámozzuk, és uborka gyalun legyaluljuk, vagy lereszeljük.

2
Kész

Fózés

A kókuszolajon megdinszteljük a hagymákat, valamint fokhagyma présen belenyomjuk a fokhagymát. Összekeverjük, majd alacsony lángon megfonnyasztjuk a hagymákat. Hozzáadjuk a krumplit is.

3
Kész

Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, megbolondítjuk egy kis szerecsendióval, és készre főzzük.

4
Kész

Botmixerezzük, majd mixeljük és beforraljuk a rizstejszínnel.
Medvehagyma csíkokkal, ropogós rösztihagymával vagy krutonnal tálaljuk.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 40 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. 2024-ben pedig elnyertem a Szakmai Elit Női Kiválósága díjat. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Burgonyás póréhagyma leves
következő
Medvehagymás burgonyapüré mindenmentesen
előző
Burgonyás póréhagyma leves
következő
Medvehagymás burgonyapüré mindenmentesen

Hozzászólás Elküldése

1 × 3 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here