Hozzávalók
-
1 bögre CsicseriborsóÉjszakára áztassuk be
-
1 bögre Barnarizs
-
1 nagy fej VöröshagymaApróra vágva
-
fél bögre Mazsola
-
10 gerezd FokhagymaEbből a fele a joghurtos mártásba kell!
-
30 dkg KáposztaCsíkokra vágva
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint Bors
-
Ízlés szerint Curry
-
Ízlés szerint Kurkuma
-
Ízlés szerint Római köménymag
-
Ízlés szerint GyömbérFrissen reszelve
-
Ízlés szerint CsilipaprikaElhagyható, de nem érdemes!
-
4 evőkanál Kókuszolaj
-
2 deciliter Natúr joghurt
-
Ízlés szerint Rapunzel levespor
Leírás
A története a következő: Réges-régen volt egy kedvenc falafelező helyünk, ahol egy alkalommal belekóstoltam Vali kajájába, mert remekül nézett ki, és az illata is mennyei volt. Nem is csalódtam és elhatároztam, hogy legközelebb én is ilyet fogok enni. Csakhogy a piláf nem minden nap szerepelt az étlapon, és valahogy soha nem sikerült többet kifognom. Mérgemben felmentem a netre és elolvastam, amit a piláfról tudni kell. Az arab konyhában sok húsos változata szerepel, de rengeteg a vega formátum is. Én erre gerjedtem rá. Ahogy lenni szokott, több receptből megalkottam a saját ízlésemnek legjobban megfelelőt, majd persze ezt is elkezdtem variálni. Nagyon egyszerű elkészíteni, gyors, és újra melegítve is finom.
A régi munkahelyemen egy csapatépítő meating-en versenyt is nyertünk a csapatommal ezzel a recepttel, és szerénytelenség nélkül mondom, nem érdemtelenül! 🙂 Persze nem az én érdemem, hanem a sok jóféle hozzávalóé!
Pálma
Lépések
1
Kész
|
Hagymát, fokhagymát szeletekre vágva, kókuszolajon megfonnyasztjuk, az 1-2 cm-es csíkokra vágott káposztát is hozzárakjuk, és szintén megpirítjuk. |
2
Kész
|
A megmosott barnarizst hozzákeverjük, felöntjük vízzel, feltesszük főni. |
3
Kész
|
Negyedórát, húsz percet fedő alatt pároljuk, és kész is van. Ilyenkor ellenőrzöm, hogy elég fűszeres-e, és végezetül reszelek bele egy kis friss gyömbért, úgy kisujjnyit. |
4
Kész
|
A joghurtba belezúzok 4-5 gerezd friss fokhagymát és némi Rapunzel levesporral kikeverem a mártáshoz. |
5
Kész
|
Elkészítési tippekFontos: a fűszerekkel nem szabad csínján bánni. Evőkanálnyi mennyiségekről van szó, érdemes többször kóstolni, de az illata is sokat segít! :-) |