1 0
Mustáros-fokhagymás rizikegomba-saláta

Íme egy újabb rizikegomba-salátám, ami pillanatok alatt kedvenc lett.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 bögre szeletelt Rizike gomba
1 Citrom leve
4 szál zsenge Újhagyma Póréhagymával vagy sonkahagymával is finom, de teheted bele vegyesen is.
2 evőkanál Extraszűz olívaolaj
2 evőkanál Mustár
1 teáskanál Rapadura
1 teáskanál modenai Balzsamecet
1 gerezd Fokhagyma
1 kisebb csokor friss Petrezselyem
Ízlés szerint Tarkabors
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mustáros-fokhagymás rizikegomba-saláta

A különleges ízek kedvelőinek

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 30 perc
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Nagyon szeretem a gombát nem csak elkészíteni és enni, hanem gyűjteni is. Ilyenkor ősszel szinte minden hétvégén megyünk gombászni valamelyik titkos lelőhelyünkre. Mivel elég tetemes mennyiségű rizikét sikerült szednem a minap, a nemrég megosztott citromos-mézes rizikesaláta mellé készült egy mustáros-fokhagymás is, nehogy megunjuk… 🙂

Íme az újabb gombasaláta recept, amit természetesen más gombából is elkészíthetsz, de rizikéből a legfinomabb.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A rizikét felszeleteljük, szárát felkarikázzuk.

2
Kész

Citromos-sós tisztított vízben - annyiban, amennyi ellepi - feltesszük főni. 15 perc alatt ressre fő.

3
Kész

Amíg a gomba fő, addig felkarikázzuk a hagymákat, és felaprítjuk a petrezselymet.
Elkészítjük az öntetet: Az olívaolajat elkeverjük a mustárral, rapadurával és balzsamecettel, hozzáadunk kb. 0,5 dl tisztított vizet, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a petrezselymet is.

4
Kész

Ha megfőtt a gomba, leszűrjük, kihűtjük, összekeverjük a felkarikázott hagymával, és nyakon öntjük a mustáros-fokhagymás öntettel.
Fél óra alatt összeérnek az ízek, és már fogyasztható is salátaként, előételként, de vadhúsok mellé köretként is.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 40 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. 2024-ben pedig elnyertem a Szakmai Elit Női Kiválósága díjat. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Rizikegomba-saláta citromos-mézes öntettel
következő
Csipkebogyó aszúbor
előző
Rizikegomba-saláta citromos-mézes öntettel
következő
Csipkebogyó aszúbor

Hozzászólás Elküldése

egy × 3 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here