Hozzávalók
-
1 bögre szeletelt Rizike gomba
-
1 Citrom leve
-
4 szál zsenge ÚjhagymaPóréhagymával vagy sonkahagymával is finom, de teheted bele vegyesen is.
-
2 evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
2 evőkanál Mustár
-
1 teáskanál Rapadura
-
1 teáskanál modenai Balzsamecet
-
1 gerezd Fokhagyma
-
1 kisebb csokor friss Petrezselyem
-
Ízlés szerint Tarkabors
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Nagyon szeretem a gombát nem csak elkészíteni és enni, hanem gyűjteni is. Ilyenkor ősszel szinte minden hétvégén megyünk gombászni valamelyik titkos lelőhelyünkre. Mivel elég tetemes mennyiségű rizikét sikerült szednem a minap, a nemrég megosztott citromos-mézes rizikesaláta mellé készült egy mustáros-fokhagymás is, nehogy megunjuk… 🙂
Íme az újabb gombasaláta recept, amit természetesen más gombából is elkészíthetsz, de rizikéből a legfinomabb.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A rizikét felszeleteljük, szárát felkarikázzuk. |
2
Kész
|
Citromos-sós tisztított vízben - annyiban, amennyi ellepi - feltesszük főni. 15 perc alatt ressre fő. |
3
Kész
|
Amíg a gomba fő, addig felkarikázzuk a hagymákat, és felaprítjuk a petrezselymet. |
4
Kész
|
Ha megfőtt a gomba, leszűrjük, kihűtjük, összekeverjük a felkarikázott hagymával, és nyakon öntjük a mustáros-fokhagymás öntettel. |