Hozzávalók
-
1 nagy vastag Póréhagymavagy 2 kisebb, vékonyabb - zöldjével együtt
-
1 nagy Lilahagyma
-
1 jó nagy Burgonyavagy 2 kisebb
-
1 dl Fehérbor
-
1.5 liter Zöldségalaplémentes leveskockából is készülhet
-
1 dl Növényi tejföl
-
1 teáskanál Mustár
-
1 púpozott teáskanál Barnarizsliszt
-
1 teáskanál Kókuszolaj
-
1 púpozott teáskanál Kókuszvirágcukor
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint Tarkabors
Leírás
Nagyon szeretem a hagymaleveseket, és számtalan módon képes vagyok elkészíteni azokat. Számtalan verzióz közzétettem már, mégis mindig valami újat szeretnék alkotni. Ma is ez történt… Ugyanis Kilitin van egy zöldség nagykereskedés, ahol tetemes kedvezménnyel lehet hozzájutni a punnyadtabb portékához. A 100 Ft-os sarokban jó sok póréhagyma várta a sorsát, és nem tudtam ellenállni. Mivel pár napja is póréhagyma leves volt nálunk, ki kellett találnom valami újat. Így született meg ez a leves.
Antal Vali
Hasznos tippek:
- Ha nincs zöldségalapleved, akkor 1,5 liter forrásban lévő vízben oldj fel 2-3 adalékmentes zöldségleves kockát, vagy 1 púpozott evőkanál adalékmentes zöldséglevesport vagy ételízesítőt.
- Ha ételízesítőt vagy leveskockát használsz, akkor a sózásnál vedd figyelembe azok sótartalmát!
Lépések
1
Kész
|
ElőkészítésA póréhagymát zöldjével együtt felkarikázzuk - a zöldből csak a zsenge részeket használjuk, a külső leveleket ne, mert azok kemények, és sokszor földesek is. |
2
Kész
|
FőzésA kókuszolajon karamellizáljuk a kókuszvirágcukrot. Akkor jó, ha cukor már aranybarnásan folyik. Az edényt lehúzzuk a tűzről - nehogy megégjen a cukor - és hozzáadjuk a hagymákat. Összekeverjük a karamellizált cukorral, majd visszatesszük a tűzre, és alacsony lángon megfonnyasztjuk a hagymákat a karamellen. |
3
Kész
|
Felöntjük az 1 dl fehérborral, és felforraljuk, Fedő alatt pároljuk egy kicsit, hogy elillanjon az alkohol, és csak az íz maradjon. |
4
Kész
|
Majd felöntjük a zöldség alaplével, és hozzáadjuk az apró kockákra vágott krumplit. Zöldség alaplé helyett használhatunk mentes zöldségleves kockát, Bio zöldséglevesport, vagy mentes ételízesítőt is. |
5
Kész
|
A növényi tejfölben elkeverjük a mustárt, és a barnarizslisztet, majd ha a levesben a krumpli már megfőtt, |
6
Kész
|