Az almát nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni. Többek között sütve is – édesség gyanánt – mindenféle földi jóval töltve. A töltelék kitalálásában pedig csak a fantáziánk...
Ahogy beköszönt az első hideg nap, általában megkívánom ezt a sütit, amit mindig akkor szoktam elkészíteni, amikor először gyújtunk be a kandallóba. Ugyanis ennek a sütinek és a duruzsoló kandallónak...
Valamikor 20 évvel ezelőtt, amikor elkezdtem antalvalis tanácsadónőket kiképezni, tartottunk egy egész hétvégés életmódtáborral egybekötött továbbképző tréninget, ahol nem csak tanultuk az általam képviselt életmódot, hanem közösen főztünk, sütöttünk is....
A lecsó számtalan formáját kedvelem, de talán a legnagyobb kedvencem a zöldbablecsó. Önálló ételként, tojással, kölessel, barnarizzsel vagy bulgurral is kiváló, de a húsevők, illetve...
A minap egy lecsó parti után megmaradt egy csomó alapanyag, én meg úgy gondoltam, hogy elkészítem belőle Pálma cukkinipástétomát. Csak az volt a gondom, hogy kevés volt a paprika, a...
A kertben az utóbbi időben beköszöntött esős időnek köszönhetően a nyáron már kornyadásnak indult cukkini újra erőre kapott! Hatalmas zöld szoknyája alól sok virág és sok kis sárga és csíkos...
A különböző ízfokozókkal teli vegeták és leveskockák helyett elkészíthetjük a saját ételízesízőnket olcsón és egyszerűen. Ráadásul az összetevők arányát teljesen a saját vagy a család...
Mivel nemsokára vége a spárgaszezonnak, az idén minden nagyon pillanatok alatt érik, ezért még gyorsan megosztom veletek a vasárnapi ebédem receptjét. Hirtelen ötlettől vezérelve készült, és nagyon gyorsan, mert már...
A szilva az egyik kedvenc gyümölcsöm. Amilyen ételbe csak lehet, belekomponálom a szilva valamilyen formáját. Aszaltszilvás receptjeim Karácsony táján a legnépszerűbbek. Ezt a receptemet nemcsak ínyenceknek ajánlom, hanem mindenkinek, aki...
Történt egyszer, hogy padlizsánkrémre fájt a fogam, és vettem két szép padlizsánt, majd egy kacsasütés keretében beraktam őket a sütőbe… és ezzel a lendülettel ott...
Nagyon szeretem az Észak-Afrikai vagy más néven afro-arab ízeket. Egészen közel áll a magyar ízvilághoz, csak kicsit több a koriander és a menta a fűszerezésükben. Most egy olyan nagy kedvencemet...
A padlizsánkrémet millió módon képes vagyok elkészíteni. Legutóbb az olaszos változatot osztottam meg veletek, most pedig a cukkinis következik. Olyan finom lett, hogy mire lefotózhattam volna, már majdnem elfogyott! Azért...