0 0
Krumplileves oroszosan

Ha unod a hagyományos krumplilevest, próbáld ki milyen céklával és káposztával! Én nagyon szeretem ezt a változatot!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1/4 fej Káposzta legyalulva lesózva
1 öklömnyi Cékla lereszelve
2 nagy szál Sárgarépa
4 közepes Burgonya
2 evőkanál Kókuszolaj
1 evőkanál Kókuszvirágcukor
1 nagy fej Lilahagyma
1 csapott evőkanál mentes Ételízesítő vagy mentes zöldségleves kocka
3 közepes Babérlevél
1 mokáskanál Kakukkfű
1 mokkáskanál őrölt Tarkabors
Ízlés szerint Himalaya só
1 Citrom leve
1.5 liter Tisztított víz

Krumplileves oroszosan

Mindenmentes finom leves sok gyógyító zöldséggel

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 40 perc
  • 4 Főre
  • Közepes
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A minap nagyon megkívántam valami friss, savanykás levest – ami azért laktató és tartalmas is – ezért a kertem adta alapanyagokból alkottam egy új receptet. Valójában nem orosz recept, de mivel az oroszok előszeretettel tesznek minden levesbe céklát és káposztát, ezért kapta az „oroszosan” jelzőt. Törekedtem a mindenmentességre, ezért a savanyú ízt nem a tejföl vagy a joghurt adja meg, hanem a friss citromlé.

Mivel egyik összetevőből sem kell túl sok, maradékmentésre is kiváló.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

Előkészítés

1. A káposztát legyaluljuk, lesőzzuk, jól összenyomkodjuk a sóval, és állni hagyjuk.
2. A sárgarépákat és a céklát meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn szálasra reszeljük.
3. A lilahagymát szálasra vágjuk.
4. A burgonyát meghámozzuk és felkockáttuk.

2
Kész

Leves elkészítése

A felforrósított kókuszolajban karamellizáljuk meg a kókuszvirágcukrot, majd adjuk hozzá a szálasra vágott lilahagymát, és fonnyasszuk meg a karamellen. Közben locsoljuk meg fél citrom levével.

3
Kész

Adjuk hozzá a levétől kinyomkodott káposztát, fonnyasszuk azt is egy kicsit, majd mehet bele a cékla és a sárgarépa. Pirítsuk össze egy kicsit, majd öntsük fel a tisztított vízzel és kezdjük el forralni.

4
Kész

Tegyük bele a fűszereket és az ételízesítőt, és főzzük kb. 10-15 percig.

5
Kész

Végül mehet bele a krumpli is. A leves akkor kész, ha az megfőtt benne.

6
Kész

Tálaláskor adjunk hozzá még egy kis friss citromlevet.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 40 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. 2024-ben pedig elnyertem a Szakmai Elit Női Kiválósága díjat. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

előző
Rókagombás pirított rizs fokhagymásan friss petrezselyemmel
kesudios-gombas-zoldsegragu-antalvali
következő
Kesudiós-gombás zöldségragu jázminrizzsel
előző
Rókagombás pirított rizs fokhagymásan friss petrezselyemmel
kesudios-gombas-zoldsegragu-antalvali
következő
Kesudiós-gombás zöldségragu jázminrizzsel

Hozzászólás Elküldése

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here