Hozzávalók
-
1/4 fej Káposztalegyalulva lesózva
-
1 öklömnyi Céklalereszelve
-
2 nagy szál Sárgarépa
-
4 közepes Burgonya
-
2 evőkanál Kókuszolaj
-
1 evőkanál Kókuszvirágcukor
-
1 nagy fej Lilahagyma
-
1 csapott evőkanál mentes Ételízesítővagy mentes zöldségleves kocka
-
3 közepes Babérlevél
-
1 mokáskanál Kakukkfű
-
1 mokkáskanál őrölt Tarkabors
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
1 Citrom leve
-
1.5 liter Tisztított víz
Leírás
A minap nagyon megkívántam valami friss, savanykás levest – ami azért laktató és tartalmas is – ezért a kertem adta alapanyagokból alkottam egy új receptet. Valójában nem orosz recept, de mivel az oroszok előszeretettel tesznek minden levesbe céklát és káposztát, ezért kapta az „oroszosan” jelzőt. Törekedtem a mindenmentességre, ezért a savanyú ízt nem a tejföl vagy a joghurt adja meg, hanem a friss citromlé.
Mivel egyik összetevőből sem kell túl sok, maradékmentésre is kiváló.
Antal Vali
Lépések
|
1
Kész
|
Előkészítés |
|
2
Kész
|
Leves elkészítéseA felforrósított kókuszolajban karamellizáljuk meg a kókuszvirágcukrot, majd adjuk hozzá a szálasra vágott lilahagymát, és fonnyasszuk meg a karamellen. Közben locsoljuk meg fél citrom levével. |
|
3
Kész
|
Adjuk hozzá a levétől kinyomkodott káposztát, fonnyasszuk azt is egy kicsit, majd mehet bele a cékla és a sárgarépa. Pirítsuk össze egy kicsit, majd öntsük fel a tisztított vízzel és kezdjük el forralni. |
|
4
Kész
|
Tegyük bele a fűszereket és az ételízesítőt, és főzzük kb. 10-15 percig. |
|
5
Kész
|
Végül mehet bele a krumpli is. A leves akkor kész, ha az megfőtt benne. |
|
6
Kész
|


















