Hozzávalók
-
75 dkg apróbb fejű Gombanegyedelve
-
1 nagy fej Lilahagyma
-
5 gerezd Fokhagyma
-
1.5 bögre Zöldborsófriss vagy fagyasztott
-
1.5 bögre főtt vagy konzerv Csicseriborsó
-
1 evőkanál mindenmentes Ételízesítő
-
1 kiskanál Bazsalikom
-
2 evőkanál Sörélesztő pehely
-
1 evőkanál világos SzójaszószTamari szósszal helyettesíthető
-
1/2 mokkáskanál Tarkabors
-
1/4 mokkáskanál Kurkuma por
-
Ízlés szerint Folyékony füstelhagyható
-
2 evőkanál Barnarizsliszt
-
3 dl Növényi tej
Leírás
Amióta bevállaltam a 2025-ös Nagy Vegán-Téné kihívást, azóta rendszeresen böngészem a Vegánblogot is, és keresem az „antalvalis” ízvilágnak megfelelő recepteket. Ez a gyorsan és egyszerűen elkészíthető ragu azonnal elnyerte a tetszésemet, mert a fűszerezésének köszönhetően olyan sokak által kedvelt ízkombinációt hordoz magában, mintha a magyar konyhát ötvözték volna a távolkeletivel.
Hévízi Dóriék rizzsel készítették, de szerintem izgalmas lehet bulgurral, kölessel, de akár burgonyával is. Én még tésztával is el tudom képzelni.
Antal Vali
Az eredeti receptet itt találod.
Hasznos tippek
- Itt találod hogyan tudsz házilag csicseriborsó konzervet készíteni.
- Szójaszósz helyett használhatsz Tamari szószt is. Ha mindkettőt elhagynád, akkor viszont sózni kell a ragut.
- A folyékony füst helyett használhatsz egy mokkáskanál füstölt paprikát is, csak akkor kicsit más lesz az étel színe.
- Mindenmentes ételízesítő helyett kerülhet bele mindenmentes zöldségleves kocka is, csak akkor annak kalkuláld bele a sósságát.
Lépések
1
Kész
|
Dinszteljük meg egy kis vízen a hagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a gombát, fűszerezzük meg, hogy kiengedje a levét, azt pároljuk el róla, és pirítsuk pár percig. |
2
Kész
15-20 perc
|
Adjuk hozzá a borsót - ha fagyasztottat használunk, akkor még gyorsabb, ha előtte kiolvasztjuk - és fedő alatt pároljuk puhára lassú tűzön. Pici vizet önthetünk alá. |
3
Kész
|
Szórjuk meg a barnarizsliszttel, keverjük el alaposan, adjuk hozzá a főtt csicseriborsót, majd öntsük fel annyi növényi tejjel, hogy ellepje (kb 3 dl). |
4
Kész
5-8 perc
|
Fedő alatt főzzük kb. 5-8 percig, hogy besűrűsödjön. |