0 0
Gombás-borsós csicseriragu

Garantáltan rákattansz erre a ragura, ha egyszer kipróbálod! Krumplival, rizzsel, kölessel, bulgurral, tésztával, kenyérrel, bármivel is isteni finom.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
75 dkg apróbb fejű Gomba negyedelve
1 nagy fej Lilahagyma
5 gerezd Fokhagyma
1.5 bögre Zöldborsó friss vagy fagyasztott
1.5 bögre főtt vagy konzerv Csicseriborsó
1 evőkanál mindenmentes Ételízesítő
1 kiskanál Bazsalikom
2 evőkanál Sörélesztő pehely
1 evőkanál világos Szójaszósz Tamari szósszal helyettesíthető
1/2 mokkáskanál Tarkabors
1/4 mokkáskanál Kurkuma por
Ízlés szerint Folyékony füst elhagyható
2 evőkanál Barnarizsliszt
3 dl Növényi tej

Gombás-borsós csicseriragu

Hévízi Dóra és Ákos receptje nem csak vegánoknak

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 30 perc
  • 6 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Amióta bevállaltam a 2025-ös Nagy Vegán-Téné kihívást, azóta rendszeresen böngészem a Vegánblogot is, és keresem az „antalvalis” ízvilágnak megfelelő recepteket. Ez a gyorsan és egyszerűen elkészíthető ragu azonnal elnyerte a tetszésemet, mert a fűszerezésének köszönhetően olyan sokak által kedvelt ízkombinációt hordoz magában, mintha a magyar konyhát ötvözték volna a távolkeletivel.

Hévízi Dóriék rizzsel készítették, de szerintem izgalmas lehet bulgurral, kölessel, de akár burgonyával is. Én még tésztával is el tudom képzelni.

Antal Vali

Az eredeti receptet itt találod.

Hasznos tippek

  • Itt találod hogyan tudsz házilag csicseriborsó konzervet készíteni.
  • Szójaszósz helyett használhatsz Tamari szószt is. Ha mindkettőt elhagynád, akkor viszont sózni kell a ragut.
  • A folyékony füst helyett használhatsz egy mokkáskanál füstölt paprikát is, csak akkor kicsit más lesz az étel színe.
  • Mindenmentes ételízesítő helyett kerülhet bele mindenmentes zöldségleves kocka is, csak akkor annak kalkuláld bele a sósságát.

Lépések

1
Kész

Dinszteljük meg egy kis vízen a hagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a gombát, fűszerezzük meg, hogy kiengedje a levét, azt pároljuk el róla, és pirítsuk pár percig.

2
Kész
15-20 perc

Adjuk hozzá a borsót - ha fagyasztottat használunk, akkor még gyorsabb, ha előtte kiolvasztjuk - és fedő alatt pároljuk puhára lassú tűzön. Pici vizet önthetünk alá.

3
Kész

Szórjuk meg a barnarizsliszttel, keverjük el alaposan, adjuk hozzá a főtt csicseriborsót, majd öntsük fel annyi növényi tejjel, hogy ellepje (kb 3 dl).

4
Kész
5-8 perc

Fedő alatt főzzük kb. 5-8 percig, hogy besűrűsödjön.
Tálaljuk főtt gabonával, rizzsel vagy krumplival.

Hévízi Dóra

Küldetésünk a férjemmel Hévízi Ákossal: megismertetni a vegán életmódot A veganblog.hu oldalunkat azzal a céllal indítottuk, hogy segítséget nyújtsunk Mindenkinek, akinek kérdése van a vegán, illetve a növény alapú étkezéssel, életmóddal kapcsolatban. Itt nincs ítélkezés, Mindenkit szeretettel fogadunk! Nem baj, ha még csak fontolgatod, hogy vegán legyél, vegetáriánus vagy, esetleg hetente egy nap nem eszel húst. Nem ez a lényeg! Számunkra az a fontos, hogy megtaláld a választ a kérdéseidre. Nem mindenki született vegánnak! (mi sem) Ezért a lényeg, hogy megismertessük mindenkivel ennek a fajta életmódnak az előnyeit, buktatóit, eloszlassuk az ezzel kapcsolatos tévhiteket, előítéleteket. Foglalkozunk az állati eredetű és növényi eredetű ételek egészségünkre gyakorolt hatásaival, a feldolgozott élelmiszerekkel, az állattartás fenntarthatóságával, környezetünkre gyakorolt hatásával, és mindennel, ami ezzel kapcsolatos. Szeretnénk segíteni, megkönnyíteni receptekkel, cikkekkel, videókkal azok életét, akik a vegán életmódot szeretnék akár kipróbálni, akár hosszútávon követni. Természetesen, figyelembe véve a Ti igényeiteket, Nektek milyen kérdéseitek vannak, mire van szükségetek, mivel tudjuk segíteni akár az átállásotokat, akár ennek az életmódnak a folytatását. Dóri, Ákos

előző
Kókuszkrémes céklasaláta Barbi Kuckójából
következő
Mustáros csicsókafőzelék
előző
Kókuszkrémes céklasaláta Barbi Kuckójából
következő
Mustáros csicsókafőzelék

Hozzászólás Elküldése

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here