Ezt a pástétomot más néven „vegamájkrémnek” is hívhatnánk, hisz húsevő barátaim, amikor jóízűen ették, meg voltak győződve arról, hogy ez valami különleges májpástétom. Nem csak...
2014-ben ihletődtem meg erre a receptre, ugyanis abban az évben a Szilvesztert és az Újévet néhány baráttal és kollégával a Szeremley birtokon töltöttük. Betty kolléganőm barátai isteni lencsesalátával készültek. Igaz,...
Az avokádókrém az egyik kedvenc kenőkém. Azt szeretem benne, hogy az aránylag semleges olajos-zöld íze miatt bármilyen ízhatást ki lehet belőle hozni – épp ki mire vágyik aznap. Én ma...
Karácsonykor nem csak tortákat, bejglit sütök, hanem ha gyors és tartós csemegét szeretnék, akkor mindig ezt a kekszet készítem el. Hozzáteszem, tartósnak csak akkor mondanám,...
Sajnos azok a gyerekek, akik hozzászoktak a borzasztó összetételű gyári csokis nutella ízéhez, azoknak nem ízlik a valódi és egészséges 100%-os mogyorókrém. Kikísérleteztem egy receptet, ami pont olyan finom, mint...
A zabpehelyből készült pudingokat tartom a leggyorsabban elkészíthető édességnek. Olyan hamar megvan, hogy akár váratlan vendégek érkezésekor is össze lehet dobni, és garantált sikert fog aratni! Gyakorlatilag ez egy kihűlt...
A kekszet általában mindenki szereti. Még én is, aki köztudottan nem vagyok nagy nasirajongó… Mert a keksz nagyon gyorsan és sokféleképpen elkészíthető csemege. Ráadásul sokáig...
Amikor elkezdtem a receptjeimet válogatni ide az új oldalra, akkor bukkantam rá erre a receptre az archívumomban abból az időből, amikor még nem volt Boszorkánykonyhám. Egy Ilka nevű olvasónk küldött...
Egy igazán egészséges alternatív édesítőszer receptjét hoztam ma el Neked! Sokan nem azért vannak bajban az édesítéssel, mert cukorbetegek, hanem azért, mert – mint tudjuk – étkezési cukrot semmilyen formában...
Az első olyan léböjttáborom után, amit már Lénárt Gittával együtt vezettünk, született meg a fejemben ez a recept. Ugyanis Gittával mi mindig együtt böjtölünk a...
Ma egy olyan receptet hoztam, ami méltó helyet foglalhat el a karácsonyi reggeliző asztalokon, de kihűlve és megdermedve akár desszertként is tálalhatjuk. A sütőtök számomra egy olyan étel, amit az...
Sokan nem is tudják, hogy a „tej nélküli tejek” mintájára különböző olajosmagvakból milyen kiváló „vegitejföl” készíthető, amely nem csak magában finom, hanem bátran sűríthetünk vele főzeléket vagy levest is. Nekem...