Megdöbbenve vettem tudomásul, hogy alig osztottam meg eddig quinoás recepteket, pedig nagyon szeretem a quinoát – és nemcsak azért, mert különlegesen finom, hanem azért is, mert rendkívül egészséges, hisz ásványi...
A világegyetem legfinomabb sütőben sült krumplija, ahogy angol barátaimtól tanultam. Sokkal finomabb, mint ahogy leírva tűnik, igazi szenzáció! Valójában a sáfrány miatt olyan különleges az íze. A sáfrány nem olcsó,...
A lencsét nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, nem csak az általunk ismert két módon – azaz levesnek és főzeléknek. Ráadásul rendkívül változatosan lehet fűszerezni. A Marokkói lencsém nagy sikerének köszönhetően...
Van egy távoli unokatestvérem, aki hasonlóan étkezik, mint én – pedig nem tőlem tanulta. Ő hívta fel a figyelmem erre a különleges ízvilágú lencselevesre, bár egy eléggé „magyarosított” recept linkjét...
A trópusokon őshonos batáta – azaz édesburgonya – az egyik kedvenc ételalapanyagom. Egyre népszerűbb Magyarországon is, pláne, amióta termesztjük is, hisz nálunk is megterem. Azt...
Ezt a receptet a régi, nagymamámtól örökölt recepttárban találtam. Régen ugyanis nagy divatja volt a házi gyógylikőr készítésnek. Már 2006-ban is közzétettem egyszer a receptjét, amikor még nem is volt...
Ez a saláta Bettyék méregtelenítésének tiszteletére született meg, akkor, amikor pár évvel ezelőtt közösen nyaraltunk Szarvason. Ők épp a babavárás előtti átfogó tisztító kúrát végezték (meg is lett a gyümölcse!),...
A makrobiotika szó görög eredetű: a macro nagyot jelent, a bio életet, életerőt, a biotika pedig a megújulás technikáját. Tehát a makrobiotikus konyhaművészet a hosszú...
Annyi sok különleges babos és lencsés ételt osztottam meg az elmúlt napokban, hogy egy olvasóm érdeklődését felkeltette, hogy vajon a hagyományos hagymás babsalátát hogyan készítem el. Hát tessék, íme itt...
Nagyon szeretem a lencsekorhelyt minden formában. Új év lévén, nagy keletje van a korhelyleveseknek, de kevés az olyan recept az interneten, amely valóban jó alapanyagokból készül, és tényleg jótékonyan hat...