A tabbouleh (ejtsd: tabulé) egy libanoni zöldfűszer saláta, amely bulgurral vagy kuszkusszal készül. A szó eredeti jelentése is nem más, mint ízesíteni, fűszerezni. Én Emese...
A csalán egy kiváló leves és főzelék alapanyag. Olcsó, vitamindús, egészséges és vértisztító, méregtelenítő hatású. A székelyek – hasonlóan mint mi – böjti ételként fogyasztják a tavaszi időszakban. Nézzük, hogyan...
Ahogy közeleg a tavasz, egyre inkább vágyom a nyers ételekre és salátákra. Mivel márciusban még kicsi az esélye szabadföldi hozzávalókból megoldani egy jó adag salátát, ezért megpróbáltam olyan alapanyagokhoz nyúlni,...
Ezt a fura külsejű édességet könnyű elkészíteni, és még könnyebb megszeretni. Akkor van igazán létjogosultsága, amikor ennél valami édeset, de nem krémeset! 🙂 Még a...
Ez a receptem is véletlenül született, és pont úgy mint a többi: „Nézzük meg milyen alapanyag van itthon, és komponáljunk belőle valami finomat”. Volt egy kisebb padlizsánom, ami főételnek kevés...
Ez az egytálétel megint úgy született, hogy „Lássuk csak, mi van itthon?” Egymáshoz nem éppen passzoló hozzávalóktól hemzsegett a kamra, úgyhogy becsuktam a szemem, és minden fantáziámat latba vetve alkottam...
Én nagyon szeretem a főzelékeket. Gyakorlatilag el tudnék lenni csak főzeléken. Minden formában szeretem őket: pürésítve, habarva, hosszú lére eresztve, feltéttel, feltét nélkül, hidegen, melegen,...
Március elején még nagyon nehéz friss, és nem melegházi vitaminforrásokhoz jutni. Viszont minél inkább kopogtat a tavasz, annál inkább kívánjuk a nyers zöldféléket és gyümölcsöket. De vajon miből készüljön a...
A mártogatókat a keleti konyha előszeretettel tálalja szinte minden étel mellé. Én azért szeretem őket, mert ha van 4-féle mártogatód, és egy csokor zellerszárad, vagy sültburgonyád, akkor minden falatnak más...
Egy kedves olvasónk keresett egy régi receptet. Sajnos már nem találtuk meg, de a leírása alapján engem is érdekelt, és kicsit utánaolvastam, a túróban sült...
A csalán az egyik legprimőrebb zöldféle, amit már kora tavasszal fogyaszthatunk, és amit igencsak változatosan lehet elkészíteni. 20 éve gyűjtöm a szakácskönyveket, és ennek a receptnek az eredetijét egy finn...
A csalánról közismert, hogy kiváló vértisztító és méregtelenítő hatással bír. Nemcsak teát lehet főzni belőle, hanem napi ételeink része is lehet. Például isteni leveseket lehet belőlük főzni. Pláne így tavasszal,...