Ezt a fűszerkeveréket a Sonnentor cég találta ki, de mivel minden hozzávalója megtalálható a kertemben, ezért megtanultam kikeverni magamnak. Kiválóan passzol az íze mindenféle könnyű,...
Ilyenkor tavasszal az egyik kedvenc ételem a spárga, illetve a zöld változata, amelyről kevesen tudják, hogy csirág a neve. Mivel rövid a szezon, folytatnám a spárgás receptjeim sorát. A múltkor...
A minap épp tabbouleh volt a vacsorám (miután temérdek petrezselyem nőt a kertemben), és azonnal beindult a fantáziám, hogy mit lehetne még kihozni belőle. Nem, mintha az eredeti receptért nem...
Imádok kísérletezni bizarr ételtársításokkal. Ennek a szenvedélyemnek az egyik eredménye a következő recept, ami épp aktuális, mert itt a spárga, az eper és a friss menta szezonja is. Pont 5...
A szerzetesek eledele az egyik kedvenc ételem. Egyszer teljesen véletlenül bukkantam rá egy kínai étteremben, amikor húsmentes ételt kerestem, ami sem nem csípős, sem nem savanyú, sem nem édes –...
Amikor hirtelen kell ebédet rittyenteni…. Benézel a hűtőbe, a kamrába, a polcokra… Aztán összerakod, amit ott látsz, és elkészítesz egy színes, egyedi ebédet, ami végül...
Manapság annyira divatosak a különféle latték, hogy elhatároztam, így nevezem el ezt a frissen készült rizstejes turmixot. Szöget ütött a fejembe Vali egy mondata, miszerint imádja a batáta kipréselt levét. ...
A virágzselék után itt az illatos porcukor! Vaníliáscukrot már évszázadok óta készítünk házilag: egyszerűen összezárjuk a vaníliarudat vagy a vanília port a cukorral, s az átveszi annak illatát-ízét. Virágillatú cukrokat...
Virágzseléket a legillatosabb virágokból érdemes készíteni. Ezek közül talán a rózsaszirmok a legmegfelelőbbek, de a különféle gyümölcsfák, az alma, körte, szilva virága – vagy aki...
Felbosszantott a minap, hogy a legtöbb étteremben a káposztasaláta alatt vagy a tartósítószeres csalamádét értik, vagy pedig a márcosan édes cukros-ecetes vízbe áztatott gyalult káposztát. Pedig a káposzta az egyik...
Itt a zsenge csalán szezonja! Nemcsak kiváló ételeket, de gyógyító, méregtelenítő italokat – zöldturmixokat – is készíthetünk zsenge csalánlevelekből vagy a hajtásokból. Ez a turmix nálam mindennapos a tavaszi szezonban,...