A léböjtjeimet követő levezető (Böjt-törő) hét utolsó napján szoktam elkészíteni ezt a levest, amikor visszavezetem a fehérjedús ételeket. Mivel húst és tésztát ilyenkor még nem...
A fekete retek rendkívül jó hatással van az egészségünkre, elsősorban az emésztésre, illetve a májra. Ezt a gyógysalátát kimondottan olyan emésztési problémákkal küzdőknek találtam ki, akiknek renyhe a bélműködésük, sokat...
Nagyon szeretem a rakott zöldségek minden változatát, de talán ez a magyaros rakott zöldbab az egyik kedvencem. Ellentétben a megreformált rakott kellel, ez teljesen húsmentes. Ennek ellenére a húsevő csaladtagjaim...
Hívhatjuk tortának is, attól függ, hogy miben sütjük meg. 😊 Ugyanezt a sütit megcsinálhatod almával is, de most sok körtét kaptam egy barátnőmtől. Sőt az...
Egy olyan téli salátámat szeretném közkinccsé tenni, amit tavaly ősszel alkottam meg, és készítettem el először. Csak épp a fotózást nem érte meg, olyan hamar elfogyott. Pedig csodás őszi színekben...
Szüleim által sokat emlegetett első találkozásom a sárgarépával nem volt valami fényes. Állítólag teleberregtem vele a szobát… 😀 Jutott kísérletező kedvű nagyanyámra, de még a falra is, csak a pocimba...
A plébános mézeskalácsa az egyik kedvenc mézeskalács receptem – annak ellenére, hogy nem „mentes” recept. Előnye viszont, hogy „csak” teljesértékű alapanyagokból áll. A receptet nagymamám...
Mostanában rákaptam a sárgarépára, úgyhogy nem véletlen, hogy ennyi sárgarépás receptet osztottam meg az elmúlt napokban. Aztán ahogy nézegettem a listát, rájöttem, hogy egyetlen krémleves sincs közte. Úgyhogy pótolnám ezt...
A zabos sárgarépa-főzelékem után most egy olyan sárgarépa-főzelékemet szeretném megkóstoltatni Veled, ami izgalmas ízvilága miatt méltán bekerülhet a főzelék rajongók kedvencei közé. Fűszerezésének köszönhetően még akár egy vegán karácsonyi asztal...
Én azok közé a gyerekek közé tartoztam annak idején, akik szerették a sárgarépa-főzeléket. És ez ma sincs másként. A szomorú az, hogy a környezetemben senki...
Hidegebb időben mindig jólesik egy tányér meleg krémleves. Egy igazán jó háziasszony szinte minden zöldségből képes ízletes krémlevest varázsolni. Már csak azért is, mert egy jó krémleves mindig garantált siker!...
Nagyon szeretem a sóskát, de nem azt, amit annak idején a menzán kaptunk, ami úszott a vastag rántásban, lisztcsomókkal volt tele, agyon volt cukrozva, és tejjel öntötték fel. Nem csoda,...