0 0
Narancsos mángold barnarizzsel

Érdemes megismerni a mángold ezer arcát! Ez a narancsos csak az egyik... Jöhet a többi is?

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 nagy csokor Mángold
1 csokor Újhagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 evőkanál Extraszűz olívaolaj
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint Tarkabors
2 Narancs egyiknek a leve, másik felcikkezve és felkockázva
Főtt Barnarizs
Narancsos Balzsamecet

Narancsos mángold barnarizzsel

Mindenmenetes vacsora vagy ebéd ötlet az izgalmas és új ízek kedvelőinek

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 10 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Kaptam egy nagy adag friss mángoldot. 🙏😇 Volt itthon pár szem narancs is. Szuper finom ízkombináció, ráadásul tápláló, egészséges és finom. Gyorsan improvizáltam egy isteni vacsit belőle. A lányoknak is nagyon ízlett!

Sajnos a mángoldot  a legtöbben – már akik fogyasztják egyáltalán –  úgy készítik el, mintha spenót lenne, pedig a mángoldnak ezer arca van. Íme az egyik.

Váljék egészségetekre!
Szauer Niki és a lányok: Zora és Csenge

Hasznos tippek Antal Valitól

  • A mángold vastag szárát ne dobd ki, hanem kockázd fel, és sós vízben egy kis fokhagymával főzd össze pár szem hámozott és szintén felkockázott krumplival. Isteni köret bármi mellé…
  • Én a barnarizst úgy készítem, hogy többször átmosom, és bő vízben közepes lángon, mint egy tésztát megfőzöm (15-20 perc – rizse válogatja), majd tésztaszűrőn leszűröm.

Lépések

1
Kész

A megmosott, kicentrizett és a vastag száraktól megtisztított mángold leveleket csíkokra vágtam, szokásos módon újhagymával, fokhagymával, olivaolajjal összekevertem, majd forró serpenyőben pár perc alatt megrottyantottam.

2
Kész

Tányérba szedtem, sóztam, borsoztam, főtt barnarizzsel körítettem, majd meglocsoltam friss narancs levével, narancsos krémbalzsamecettel, és narancsot kockáztam a tetejére.

Szauer Niki

Szauer Nikolett vagyok, két gyermekes egyedülálló édesanya. Mindig is fontos volt számomra az egészséges életmód és az egészséges táplálkozás. Ezt az oldalt azért hoztam létre, mert édesanyámat és pár ismerősömet az általam képviselt étkezéssel és tisztító kúrákkal sikerült lefogyasztanom, és remek formába hoznom. Úgy gondoltam, megadjuk a lehetőséget mindenkinek, hogy kövessenek minket, és visszanyerjék a vitalitásukat. Így meg tudjuk egymással osztani a recepteket, tudnivalókat, személyes élményeket, tapasztalatokat. Ha van kedvetek, csatlakozzatok, és tartsatok velünk egy nagy átalakulásra!

előző
Fűszeres rizzsel töltött kelkáposzta – sütve
következő
Spárgás tészta
előző
Fűszeres rizzsel töltött kelkáposzta – sütve
következő
Spárgás tészta

Hozzászólás Elküldése

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here