Hozzávalók
-
1 nagy csokor Mángold
-
1 csokor Újhagyma
-
2 gerezd Fokhagyma
-
2 evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint Tarkabors
-
2 Narancsegyiknek a leve, másik felcikkezve és felkockázva
-
Főtt Barnarizs
-
Narancsos Balzsamecet
Leírás
Kaptam egy nagy adag friss mángoldot. ![]()
Volt itthon pár szem narancs is. Szuper finom ízkombináció, ráadásul tápláló, egészséges és finom. Gyorsan improvizáltam egy isteni vacsit belőle. A lányoknak is nagyon ízlett!
Sajnos a mángoldot a legtöbben – már akik fogyasztják egyáltalán – úgy készítik el, mintha spenót lenne, pedig a mángoldnak ezer arca van. Íme az egyik.
Hasznos tippek Antal Valitól
- A mángold vastag szárát ne dobd ki, hanem kockázd fel, és sós vízben egy kis fokhagymával főzd össze pár szem hámozott és szintén felkockázott krumplival. Isteni köret bármi mellé…
- Én a barnarizst úgy készítem, hogy többször átmosom, és bő vízben közepes lángon, mint egy tésztát megfőzöm (15-20 perc – rizse válogatja), majd tésztaszűrőn leszűröm.
Lépések
|
1
Kész
|
|
|
2
Kész
|


















