Hozzávalók
-
3 csokor Medvehagyma
-
20 dkg Öreg sajtElsősorban a parmezánt ajánlanám
-
3 marék BokormogyoróMegpirítva
-
2 dl Extraszűz olívaolaj
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
30 dkg Rizstészta
-
Ízlés szerint TökmagolajNem kötelező, nélküle is nagyon jó, de ajánlott!
Leírás
Kezdtük a szombatot egy rövid élelemszerző túrával, a már jól ismert medvehagymás völgybe. 🙂 Aztán a napra a koronát az esti rögtönzött kerti part tette fel. Ahol mi más lett volna a tányéron, mint medvehagyma! Egyszerűen tökéletes volt a buli!
Ráadásul egy kis ügyetlenkedés árán felfedeztünk egy új ízvilágot! Egy felborult tökmagolaj került véletlenül az elkészül étekre, és rá kellett, hogy jöjjünk, hogy a tökmagolaj íze harmonizál a medvehagymáéval! Nem kevéssé! Így a társaság prosztatával rendelkező tagjainak sikerült egy plusz támogatást nyújtani! 😉
Az így elkészült medvehagymás pesto reggelire pirítós kenyerén is nagyszerű.
Külön előnye, hogy így lefagyasztható és télire eltehető. Nálam kis tálkákban van a mélyhűtőben, így télen bármikor élvezhetem ezt a pompás ételt.
Vali egyébként nem fagyasztani szokta, hanem jó levegő mentesre megtömköd vele kisebb üvegeket, majd olívaolajat önt a tetejére, és úgy csavarja rá a fedelét. Az olívaolaj elzárja a pestot a levegőtől, és emiatt nem tud megromlani. Mindenesetre azért ajánlatos hűvösben tartani az üvegeket.
Vegánok természetesen a tészta tetejére öreg sajt helyett inaktív élesztőpehellyel és fokhagymasóval készült „műparmezánt” szórjanak.
Pálma

Lépések
|
1
Kész
|
A medvehagymát, a parmezánt, a sót, olajat, megpirított mogyorót darálóba tesszük és durvára daráljuk, nem kell krémesre! |
|
2
Kész
|
Megfőzzük a rizstésztát. (rövid idő alatt készen van) |
|
3
Kész
|
A tésztával összekeverjük a medvehagymás darálékot, és tálaljuk. |

















