1 0
Mákos-rebarbarás süti

Azoknak, akik nem szeretnek sokat pepecselni egy édességgel. Azoknak, akik szeretik az édes-savanyú ízeket. Azoknak, akik alig várták, hogy olvassanak egy jó rebarbarás receptet! :)

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
500 g Túró
120 g Kókuszvirágcukor
140 g Mák Darálva
60 r Tönkölyliszt
5 db Tojás
100 g Mazsola
4 szál Rebarbara 1-2 cm-es darabokra felvágva
1 teáskanál Szódabikarbóna
1 db Citrom héja Lereszelve

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Mákos-rebarbarás süti

Gyors, könnyű tavaszi sütemény, rebarbara-kedvelőknek.

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 1 óra
  • 6 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A rebarbara a kertben éppen gyönyörűen bokrosodik. Sokáig csak kerülgettem a bokrot de nem tudtam elképzelni, hogy lesz ebből valami finomság, mert, ha csak úgy beleharapsz a szárában igencsak meglepődsz a markáns savanyúságán! Na, pont ez az, ami egyébként alkalmassá teszi egy kellemesen édes-savanyú ízvilágú desszert elkészítésére.

Napok óta szemezgettem a mákos guba után megmaradt mákkal, és tudtam hogy rövidesen valamit készítenem kell belőle, ha nem akarom kidobni! (Jézusom, dehogy!) Aztán beugrott, hogy csinálhatnék  mákos-meggyes sütit, de még nincs friss meggy, ami nálam alap, a mákos dolgokhoz. Aztán ahogy elmentem a rebarbara bokor mellett és megcsodáltam a hatalmas szárakon lévő leveleket már tudtam, éreztem a számban az ízét… Ez kell most, tökéletesen megfelel meggy helyett!

Ráadásként találtam a hűtőben két csomag túrót, aminek már szintén ideje volt…
Na, így lett a bögrés mákosból, valami egészen más! 🙂 De legalább mákos!

Pálma

(Visited 344 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

2
Kész

A rebarbara szárát 1-2 cm-es darabokra vágjuk.

3
Kész

A túrót a tojássárgájával, reszelt citromhéjjal, darált mákkal, kókuszvirágcukorral, tönkölyliszttel és szódabikarbónával elkeverjük, majd beleszórjuk a mazsolát, és lassanként hozzákeverjük a keményre felvert tojáshabot is.

4
Kész

Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük és az 1-2 cm-es darabokra vágott rebarbarát rászórjuk, majd kissé beletapicskoljuk a tésztába.

160 fokon fél órát sütjük majd felszeletelve mind megesszük! :-)

Pálma

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
hagymacsiras-zoldsalata-csicsokaval
előző
Hagymacsírás zöldsaláta csicsókával és mozarellával
stresszoldo-tea
következő
Májusi stresszoldó tea
hagymacsiras-zoldsalata-csicsokaval
előző
Hagymacsírás zöldsaláta csicsókával és mozarellával
stresszoldo-tea
következő
Májusi stresszoldó tea

Hozzászólás Elküldése

tizenöt − tizenkettő =

Fel a lap tetejére