Hozzávalók
-
500 g Túró
-
120 g Kókuszvirágcukor
-
140 g MákDarálva
-
60 r Tönkölyliszt
-
5 db Tojás
-
100 g Mazsola
-
4 szál Rebarbara1-2 cm-es darabokra felvágva
-
1 teáskanál Szódabikarbóna
-
1 db Citrom héjaLereszelve
Leírás
A rebarbara a kertben éppen gyönyörűen bokrosodik. Sokáig csak kerülgettem a bokrot de nem tudtam elképzelni, hogy lesz ebből valami finomság, mert, ha csak úgy beleharapsz a szárában igencsak meglepődsz a markáns savanyúságán! Na, pont ez az, ami egyébként alkalmassá teszi egy kellemesen édes-savanyú ízvilágú desszert elkészítésére.
Napok óta szemezgettem a mákos guba után megmaradt mákkal, és tudtam hogy rövidesen valamit készítenem kell belőle, ha nem akarom kidobni! (Jézusom, dehogy!) Aztán beugrott, hogy csinálhatnék mákos-meggyes sütit, de még nincs friss meggy, ami nálam alap, a mákos dolgokhoz. Aztán ahogy elmentem a rebarbara bokor mellett és megcsodáltam a hatalmas szárakon lévő leveleket már tudtam, éreztem a számban az ízét… Ez kell most, tökéletesen megfelel meggy helyett!
Ráadásként találtam a hűtőben két csomag túrót, aminek már szintén ideje volt…
Na, így lett a bögrés mákosból, valami egészen más! 🙂 De legalább mákos!
Pálma
Lépések
1
Kész
|
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. |
2
Kész
|
A rebarbara szárát 1-2 cm-es darabokra vágjuk. |
3
Kész
|
A túrót a tojássárgájával, reszelt citromhéjjal, darált mákkal, kókuszvirágcukorral, tönkölyliszttel és szódabikarbónával elkeverjük, majd beleszórjuk a mazsolát, és lassanként hozzákeverjük a keményre felvert tojáshabot is. |
4
Kész
|
Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük és az 1-2 cm-es darabokra vágott rebarbarát rászórjuk, majd kissé beletapicskoljuk a tésztába. 160 fokon fél órát sütjük majd felszeletelve mind megesszük! :-) |