2 0
Hagymacsírás zöldsaláta csicsókával és mozarellával

Ugye tavasszal Te is eszel rendszeresen csírákat? Ugyanis ezek ilyenkor a legteljesebb vitamin és enzimforrásaink. Én ma salátát készítettem hagymacsíra felhasználásával.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 marék Hagymacsíra
1 marék csíkokra vágott Jégsaláta
1 marék nagylyukú reszelőn lereszelt Csicsóka
1 öklömnyi Mozarella sajt Fel kell kockázni. Használhatunk egy maréknyi mini mozarellát is.
Ízlés szerint Tökmagolaj
Ízlés szerint Citromos-fokhagymás olívaolaj Helyettesíthető olívaolajjal
Ízlés szerint Balzsamecet
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors
Ízlés szerint Himalaya só
Citromos-fokhagymás fűszerolaj
1 bio vagy emberi fogyasztásra alkalmas héjú Citrom héja Reszelve
5 gerezd Fokhagyma Megroppantva
3 dl Extraszűz olívaolaj

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Hagymacsírás zöldsaláta csicsókával és mozarellával

Tavaszi vitaminbomba

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 10 perc
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

  • Citromos-fokhagymás fűszerolaj

Leírás

Megosztás

A hozzávalókat mindig is szeretem merészen párosítani – pláne, ha salátáról van szó. Ilyenkor tavasszal, amikor még alig van friss zöld-féle, mindig segítségül jönnek a csírák és a csicsóka. Számomra isteni párosítás! Mindkettő szuperegészséges: a csicsóka az egyik legjobb inulin forrás, ezáltal kiváló prebiotikum, a csírák pedig a legkomolyabb enzimtárházak, hisz az egész leendő növény életenergiáját tárolják magukban.

Hasznos tippek:

  • Ha nincs citromos-fokhagymás fűszerolajad, akkor helyettesítsd sima, szűz olívaolajjal!
  • Vacsorára egytálételként is megállja a helyét egy kis vadkovászos pirítóssal!
  • Ha nem fogyaszthatsz tejterméket, akkor mozarella helyett próbáld meg tofuval!

Antal Vali

(Visited 171 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A csíkokra vágott jégsalátára ágyazzuk a csicsókát, majd arra a mozarellát.

2
Kész

Megfűszerezzük, meglocsoljuk az olajokkal és a balzsamecettel, majd a tetejére halmozzuk a hagymacsírát.

3
Kész

Citromos-fokhagymás fűszerolaj elkészítése

Lereszeljük a citrom héját, meghámozzuk, majd megroppantjuk a fokhagymagerezdeket, és ráöntjük az olajat. Hagyjuk érni 3 hétig, majd leszűrjük.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
zabtea-maj-epetisztito
előző
Máj- és epehólyag tisztító zabtea
makos-rebarbaras-suti
következő
Mákos-rebarbarás süti
zabtea-maj-epetisztito
előző
Máj- és epehólyag tisztító zabtea
makos-rebarbaras-suti
következő
Mákos-rebarbarás süti

Egy Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Hozzászólás Elküldése

öt + tizennégy =

Fel a lap tetejére