Hozzávalók
-
1 marék Hagymacsíra
-
1 marék csíkokra vágott Jégsaláta
-
1 marék nagylyukú reszelőn lereszelt Csicsóka
-
1 öklömnyi Mozarella sajtFel kell kockázni. Használhatunk egy maréknyi mini mozarellát is.
-
Ízlés szerint Tökmagolaj
-
Ízlés szerint Citromos-fokhagymás olívaolajHelyettesíthető olívaolajjal
-
Ízlés szerint Balzsamecet
-
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Citromos-fokhagymás fűszerolaj
-
1 bio vagy emberi fogyasztásra alkalmas héjú Citrom héjaReszelve
-
5 gerezd FokhagymaMegroppantva
-
3 dl Extraszűz olívaolaj
Leírás
A hozzávalókat mindig is szeretem merészen párosítani – pláne, ha salátáról van szó. Ilyenkor tavasszal, amikor még alig van friss zöld-féle, mindig segítségül jönnek a csírák és a csicsóka. Számomra isteni párosítás! Mindkettő szuperegészséges: a csicsóka az egyik legjobb inulin forrás, ezáltal kiváló prebiotikum, a csírák pedig a legkomolyabb enzimtárházak, hisz az egész leendő növény életenergiáját tárolják magukban.
Hasznos tippek:
- Ha nincs citromos-fokhagymás fűszerolajad, akkor helyettesítsd sima, szűz olívaolajjal!
- Vacsorára egytálételként is megállja a helyét egy kis vadkovászos pirítóssal!
- Ha nem fogyaszthatsz tejterméket, akkor mozarella helyett próbáld meg tofuval!
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A csíkokra vágott jégsalátára ágyazzuk a csicsókát, majd arra a mozarellát. |
2
Kész
|
Megfűszerezzük, meglocsoljuk az olajokkal és a balzsamecettel, majd a tetejére halmozzuk a hagymacsírát. |
3
Kész
|
Citromos-fokhagymás fűszerolaj elkészítéseLereszeljük a citrom héját, meghámozzuk, majd megroppantjuk a fokhagymagerezdeket, és ráöntjük az olajat. Hagyjuk érni 3 hétig, majd leszűrjük. |
Egy Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Igazán nagyon tetszenek , amiket küldesz kedves Valika . Igyekszem is követni is , van amikor eltér valamiben , mert nem tudok mindent beszerezni. csak amit itt Kiskunfélegyházán előfordul.