5 0
Medvehagymás pesto

Gyors, laktató, vitamindús, egészséges... Meggyőztelek, vagy soroljam még? :-)

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
3 csokor Medvehagyma
20 dkg Öreg sajt Elsősorban a parmezánt ajánlanám
3 marék Bokormogyoró Megpirítva
2 dl Extraszűz olívaolaj
Ízlés szerint Himalaya só
30 dkg Rizstészta
Ízlés szerint Tökmagolaj Nem kötelező, nélküle is nagyon jó, de ajánlott!

Medvehagymás pesto

Reggelire piritósként, ebédre vagy könnyű vacsorára tésztával tavaszi vitamindús gyorsétel.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Szójamentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 30 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Kezdtük a szombatot egy rövid élelemszerző túrával, a már jól ismert medvehagymás völgybe. 🙂 Aztán a napra a koronát az esti rögtönzött kerti part tette fel. Ahol mi más lett volna a tányéron, mint medvehagyma! Egyszerűen tökéletes volt a buli!

Ráadásul egy kis ügyetlenkedés árán felfedeztünk egy új ízvilágot! Egy felborult tökmagolaj került véletlenül az elkészül étekre, és rá kellett, hogy jöjjünk, hogy a tökmagolaj íze harmonizál a medvehagymáéval! Nem kevéssé! Így a társaság prosztatával rendelkező tagjainak sikerült egy plusz támogatást nyújtani! 😉

Az így elkészült medvehagymás pesto reggelire pirítós kenyerén is nagyszerű.
Külön előnye, hogy így lefagyasztható és télire eltehető. Nálam kis tálkákban van a mélyhűtőben, így télen bármikor élvezhetem ezt a pompás ételt.

Vali egyébként nem fagyasztani szokta, hanem jó levegő mentesre megtömköd vele kisebb üvegeket, majd olívaolajat önt a tetejére, és úgy csavarja rá a fedelét. Az olívaolaj elzárja a pestot a levegőtől, és emiatt nem tud megromlani. Mindenesetre azért ajánlatos hűvösben tartani az üvegeket.

Vegánok természetesen a tészta tetejére öreg sajt helyett inaktív élesztőpehellyel és fokhagymasóval készült „műparmezánt” szórjanak.

Pálma

medvehagymas-pesto

Lépések

1
Kész

A medvehagymát, a parmezánt, a sót, olajat, megpirított mogyorót darálóba tesszük és durvára daráljuk, nem kell krémesre!
Vigyázzunk, mert nem biztos, hogy egyszerre belefér. Nekem kicsi a darálóm űrtartalma ezért több körben darálom le, mindig mindenből téve az edénybe. Valiéba simán belefér.

2
Kész

Megfőzzük a rizstésztát. (rövid idő alatt készen van)

3
Kész

A tésztával összekeverjük a medvehagymás darálékot, és tálaljuk.
Meghinthetjük egy kis reszelt sajttal, és meglocsolhatjuk tökmagolajjal is.

Pálma

ceklas-mogyoros-brownieantalvali
előző
Céklás-mogyorós brownie gluténmentesen
következő
Csalános-algás zöldturmix – nem csak tavaszi méregtelenítésre
ceklas-mogyoros-brownieantalvali
előző
Céklás-mogyorós brownie gluténmentesen
következő
Csalános-algás zöldturmix – nem csak tavaszi méregtelenítésre

Hozzászólás Elküldése

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here