Klasszikus lecsót sokan tesznek el télire. Ez a receptem gyakorlatilag nem a klasszikus lecsó recept, hanem inkább egy olyan lecsó ízalap, amivel bármilyen ételbe belecsempészhetjük...
Bármennyire is szeretem a padlizsánkrémet, nem tudnék minden nap enni belőle, mert a legtöbbször mindig mindenki nagyjából ugyanúgy készíti, ahogy azt a hagyományos erdélyi receptből megtanultuk. Én nagyon szeretem variálni...
Miért is ájult imám padlizsánja? Hogy jön ide egy eszmélet-vesztett vallási vezető? A legenda szerint az éhes imámot hazatérvén olyan illatok fogadták, hogy menten beájult a gyönyörűségtől. Hogy ez igaz,...
Ez volt az egyik olyan étel a nyers székelykáposzta mellett, ami miatt beleszerettem a nyers konyhába.És nem csak azért, mert finom, hanem azért is, mert...
Nyaranta szoktam rózsavizet készíteni, amelyből nagyon sok mindent készülhet, mint például rózsaszörp, süteménybe is belesüthetjük, vagy akár a fürdővizünkbe is önthetünk belőle. De kiváló kozmetikai alapanyag is egyben, arckrém, testápoló,...
Ez a különleges reform zöldbableves kimondottan jó átvezető étel a hagyományos étrendről az egészségtudatos étrendre, hisz tökéletesen hozza a megszokott ízvilágot – annak ellenére, hogy...
Mint már azt sokszor írtam, a spenót az egyik kedvenc táplálék alapanyagom. Szépen nő a kertemben, és már számtalan finomságot készítettem belőle, úgyhogy ma lesz az utolsó szüret. Úgy döntöttem,...
Ma egy újabb zöldturmix gyöngyszemet sikerült összehoznom, ami kivételesen nem zöld, hanem piros. Kimondottan ajánlom az édesszájúaknak, hisz hozzáadott édesítő nélkül is mézédes. Nagyon szeretik a gyerekek is annak ellenére,...
Afgán barátainktól örököltem meg ezt az isteni padlizsános receptet. Az elkészítése nem bonyolult. Rizzsel, kölessel is tálalható, de egy alkalommal a maradékot pirítós kenyérre tettem...
Mivel most termi a legtöbb finomságot a kertem, megpróbálom a napi menüt onnan megoldani. Vasárnap sikerült szednem pár darab mezei csiperkét, és a kertem segítségével ebből varázsoltam egy könnyű, nyári...
A tepsis balzsamecetes sültparadicsomom kapcsán sokan kérdezték tőlem, hogy ezt a finomságot el lehet-e tenni télire hasonlóképpen, mint a lecsót szokás. Természetesen el lehet tenni, sőt én rendszeresen el is...