Hozzávalók
-
40 dkg Rókagombavargénya, vagy bármilyen erdei gomba is mehet mellé
-
1 nagy fej Vöröshagyma
-
1.5 bögre maradék Burgonyapüré
-
1 csokor Petrezselyem
-
2 csomag (gluténmentes) Leveles tészta
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Mehet bőven Tarkabors
-
Mehet bőven Kakukkfű
Leírás
Igen, egy újabb gombás recepttel jövök ismét. Nálam a gomba szinte elmaradhatatlan alapanyag. Adott volt egy kis maradék krumplipüré (nálam ez főtt krumpli megtörve, kis magvajjal, sóval, borssal, szerecsendióval és annyi növényi tejjel, hogy sűrű, de krémes legyen), és hát persze gomba mindig van itthon. Ezért maradékmentés címén kombináltam a kettőt, és így született meg ez a recept. Igaz, én nem nem gluténmentes tésztával csináltam, de attól még vegán. Bár már egyre több helyen látok készen gluténmentes leveles tésztát is.
Hasznos tippek:
- Ha nem jutunk friss rókagombához, vargányához, utóbbiból lehet szárítottat is kapni a piacon, amit visszahidratálva fel tudunk használni. Abból is készítettem már, remekül működött, de érdemes ízes gombával készíteni, mert úgy sokkal finomabb.
- A krumplipüré jelen esetben maradékmentés volt, de helyette főtt kölessel, a gomba mellé/helyett párolt spárgával is remek lehet. A köles a gomba és a spárga nagyon jól passzolnak egymáshoz.
- A fűszerekkel nem érdemes spórolni, mert a tészták „ízrablók”.
Fogyasszátok egészséggel:
Torma Ági
További gombás receptekért kattints ide!
Lépések
|
1
Kész
|
A hagymát és a gombákat tisztítás után összevágjuk. Kis zsiradékon a hagymát üvegesre sütjük, majd mehet rá a rókagomba. Addig pároljuk, hogy elfőjje a levét. |
|
2
Kész
|
Amikor kicsapta és elfőtte a vizet, mehet rá a só, bors, kakukkfű szenthármassága. Érdemes sokkal jobban, erősebben fúszerezni, mint alapból gondolnánk, mert úgy lesz jó a végén. Kis vizet adagolva puhára pároljuk. Ekkor belenyessük a petrezselyemlevelet és félretesszük. |
|
3
Kész
|
A krumplipürét maradékmentés címén hozzávegyítettem a rókagombákhoz, majd összekevertem. |
|
4
Kész
|
Beletöltöttem a levelestésztákba a fele-fele tölteléket, nagyjából szétterítettem, majd megkentem (csicseri) tojással. Betettem a sütőbe, és 200 fokon majdnem készre sütöttem. Amikor megfordítottam a tepsit, hogy a másik fele is szépen megpiruljon, az egyikre reszeltem egy kis (Violife) mozarella sajtot. |



















