1 0
Levendulás-ribizlihabos süti

Szereted a ribizlit? És a levendulát? Gondoltad volna, hogy a kettőből isteni süti készíthető? Ránézésre is gusztusos, elkészíteni könnyű, megenni pedig mennyei!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
15 dkg Tönkölyliszt
10 dkg Zabpehelyliszt
3 db Tojás
25 dkg Kókuszvirágcukor
5 dkg Vaj megolvasztva
Ízlés szerint Vanília esszencia
1 teaáskanál Szódabikarbóna
5 evőkanál Rizstej
10 szál Levendulavirág lemorzsolva
80 dkg Ribizli

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Levendulás-ribizlihabos süti

Könnyen elkészíthető nyári reformsüti

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 1 óra
  • 10 Főre
  • Közepes
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Itt a ribizli és a levendula szezonja. Minden évben már nagyon várom ezt az időszakot, hiszen ebből a két alapanyagból isteni sütit lehet összedobni. Egyszer megpróbálom majd mirelit gyümölccsel is, de szerintem ez az igazi! A friss levendula íze csodálatos élményt nyújt.

Tejérzékenyek a vajat bátran helyettesítsék kókuszvajjal, bár tapasztalatom szerint valódi vajjal sokkal jobb lesz az állaga.

(Visited 489 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A tojások sárgáját 3 kanál forró vízzel habbá keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát.

2
Kész

A liszteket összekeverjük a szódabikarbónával, az olvasztott vajjal, a rizstejjel és a tojásos masszával.

3
Kész

Előmelegített, 180 fokos sütőben elősütjük 15 percig.

4
Kész

Közben a 3 tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a végén elkeverjük a cukorral, majd lazán hozzáadjuk a leszemezett ribizlit és a lemorzsolt levendulavirágot. Rákenjük a tészta tetejére.

5
Kész

150 fokos sütőben 20-25 percig szárítjuk

Pálma

Papp Pálma vagyok, Antal Vali barátnője. Kereskedelmi végzettségem mellett elvégeztem a természetgyógyász és az egészségügyi modult. Hamarosan meglesz a szakvizsgám reflexológiából is. Szeretek főzni, mert imádom az intenzív ízeket, színeket, illatokat. Vali mellett belerázódtam az egészséges gasztronómia rejtelmeibe, és már egy évtizede saját stílust képviselek reformételek világában. Receptjeimmel és tanácsaimmal mindenkinek szeretnék segíteni, aki még kezdő az egészséges főzés és étkezés terén.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Csonterősítő koktél
következő
Savanyított zöldségek szecsuáni módra
előző
Csonterősítő koktél
következő
Savanyított zöldségek szecsuáni módra

Hozzászólás Elküldése