Hozzávalók
-
15 dkg Tönkölyliszt
-
10 dkg Zabpehelyliszt
-
3 db Tojás
-
25 dkg Kókuszvirágcukor
-
5 dkg Vajmegolvasztva
-
Ízlés szerint Vanília esszencia
-
1 teaáskanál Szódabikarbóna
-
5 evőkanál Rizstej
-
10 szál Levendulaviráglemorzsolva
-
80 dkg Ribizli
Leírás
Itt a ribizli és a levendula szezonja. Minden évben már nagyon várom ezt az időszakot, hiszen ebből a két alapanyagból isteni sütit lehet összedobni. Egyszer megpróbálom majd mirelit gyümölccsel is, de szerintem ez az igazi! A friss levendula íze csodálatos élményt nyújt.
Tejérzékenyek a vajat bátran helyettesítsék kókuszvajjal, bár tapasztalatom szerint valódi vajjal sokkal jobb lesz az állaga.
Pálma
Lépések
1
Kész
|
A tojások sárgáját 3 kanál forró vízzel habbá keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát. |
2
Kész
|
A liszteket összekeverjük a szódabikarbónával, az olvasztott vajjal, a rizstejjel és a tojásos masszával. |
3
Kész
|
Előmelegített, 180 fokos sütőben elősütjük 15 percig. |
4
Kész
|
Közben a 3 tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a végén elkeverjük a cukorral, majd lazán hozzáadjuk a leszemezett ribizlit és a lemorzsolt levendulavirágot. Rákenjük a tészta tetejére. |
5
Kész
|
150 fokos sütőben 20-25 percig szárítjuk |