0 0
Karalábé leves kaprosan

Hidd el, ízleni fog... Ha szereted a karalábét, akkor azért, ha nem szereted, akkor pedig azért (mert más, mint amit megszoktál...)

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
2 nagyobb fej zsenge Karalábé
1 evőkanál Kókuszolaj
1.2 liter Zöldségalaplé
1 evőkanál mentes Ételízesítő
1 kisebb csokor friss Kapor
1.5 dl Növényi tejföl
Ízlés szerint Himalaya só
1 teáskanál Kókuszvirágcukor

Karalábé leves kaprosan

Könnyű nyári leves mindenmentesen

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 30 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ezt a levest egy kedvenc gyerekkori ételem ihlette, a kapros töltött karalábé. Nem főztük túl gyakran, mert macerás volt az elkészítése. Viszont az íze valami mennyei. A minap eszembe jutott, és mivel beérettek a szép zsenge karalábék a kertemben, ezért elhatároztam, hogy macera ide vagy oda, elkészítem.

Miután leszüreteltem a karalábékat, szépen megmostam, meghámoztam őket, akkor derült ki, hogy nincs karalábé vájóm, anélkül pedig szinte lehetetlen jól elkészíteni. Ezért a karalábék nagy része lezacskózva a hűtőbe került, viszont kettőt kimentettem. Ugyanis annyira beleéltem magam a töltött karalábé ízébe, hogy elhatároztam, hogy kicsalogatom én azt az ízt valahogyan ezekből a karalábékból leves formájában. És így is lett!

Hasznos tippek:

  • Zöldségalaplé helyett használhatsz mentes zöldségleves kockát is.
  • Növényi tejföl helyett növényi tejszínnel is dolgozhatsz, de akkor ízesítsd egy kis citromlével is a végén a levest, hogy hozza azt a kis savanykás ízhatást.
  • Ne sajnáld a kaprot, az benne a lényeg! Szárított kaporral nem érdemes kísérletezni, mert nem lesz olyan, amilyennek lennie kell.
  • Ha nem vagy vegán, kókuszolaj helyett használj valódi vajat! Pazar ízt ad neki!

Antal Vali

U. i.: Egyszer majd  a töltött karalábé receptjét is feltöltöm, de most a 2025-ös Nagy Vegán-TÉNÉ kihívás miatt a  vegán receptjeimnek van prioritása. Az eredeti töltött karalábé viszont nem vegán…

Lépések

1
Kész

A meghámozott és felkockázott karalábét enyhén megkaramellizáljuk a kókuszolajon egy kevés kókuszvirág cukorral, majd felöntjük a zöldségalaplével (mentes leveskockából is készítheted), megszórjuk a mentes ételízesítővel, sózzuk. ha kell, és puhára főzzük kb. 20 perc alatt.

2
Kész

Amíg fő a leves, addig a kaprot apróra vágjuk, és elkeverjük a növényi tejföllel.

3
Kész

Ha kész a leves, akkor belekeverjük a kapros tejfölt, és tálalhatjuk is!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 40 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. 2024-ben pedig elnyertem a Szakmai Elit Női Kiválósága díjat. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

előző
Zöldbabos karfiol kesudióval
következő
Rókagombás pirított rizs fokhagymásan friss petrezselyemmel
előző
Zöldbabos karfiol kesudióval
következő
Rókagombás pirított rizs fokhagymásan friss petrezselyemmel

Egy Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Annyira szemléletesen írod le a receptet, hogy szinte érzem az ízét a számban… Köszönöm a munkásságodat!

Hozzászólás Elküldése

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here