0 0
Vegán zöldbab lecsó

Lecsórajongók figyelem! Itt a tojásos zöldbablecsó vegán változata!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
2 kisebb fej Vöröshagyma
1 szál Póréhagyma
2 nagyobb Tölteni való (TV) paprika
1/2 hegyes erős Zöldpaprika Elhagyható
4 közepes Paradicsom
50 dkg friss vagy fagyasztott Zöldbab
2 gerezd Fokhagyma
1 evőkanál Kókuszolaj
2 marék Basmati rizs
Ízlés szerint Feketesó Ez adja a tojás ízt
1 teáskanál Füstölt fűszerpaprika
2 Babérlevél
1 evőkanál mentes Ételízesítő vagy 1 db mentes zöldségleves kocka

Vegán zöldbab lecsó

ami hordozza a tojás ízét, de nem tartalmazza azt

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 30 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A tojásos zöldbab lecsóm igen népszerű, de egyre több páciensemnél derül ki, hogy nem tudják jól emészteni az albumint, azaz a tojásfehérjét, ami súlyos gyulladásos tüneteket tud okozni az emberi szervezetben. Emiatt nem ehetnek tojást. Mondhatnám, hogy hagyd ki a lecsóból a tojást, de inkább újragondoltam a receptet – belecsempészve a tojást ízt is a feketesóval -, hogy megmaradjon az ízélmény.

Hasznos tippek

  • A feketesó magas kéntartalmának köszönhetően nem csak kiváló ásványi anyag bomba, hanem a benne található kénnek köszönhetően tojásos ízt ad az ételeknek.
  • Füstölt fűszerpaprika helyett használhatsz hagyományos fűszerpaprikát is, csak akkor nem lesz benne az ételben az a füstös íz, ami belecsempészi az ételbe a szalonna élményt. De ezt pótolhatod folyékony füsttel is.
  • Ha szereted a csípős ízt, akkor bátran turbózd az ételt hegyes erőssel, vagy  csilipaprikával.
  • Rizs helyett bátran használj kölest, amarantot, quinoát vagy bulgurt, csak vedd figyelembe a főzési idejüket, és ennek megfelelően add hozzá az ételhez.

Antal Vali

További lecsó recepteket itt találsz.

Lépések

1
Kész

Előkészítés

A vöröshagymát apróra vágjuk.
A póréhahymát felkarikázzuk.
A paprikákat szintén felkarikázzuk. A hegyes erős zöldpaprikát is, ha szereted csípősen.
A paradicsomot felkockázzuk

2
Kész

Elkészítés

A vöröshagymát és a póréhagymát a babérlevéllel a kókuszolajon némi víz hozzáadásával megdinszteljük. Majd ha már üveges a hagyma, akkor lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a füstöltpaprikával. Majd hozzáadjuk a préselt fokhagymát, a paradicsomot és a paprikát is. Jól összekeverjük és mehet vissza a tűzre.

3
Kész

Megsózzuk, megszórjuk az ételízesítővel (vagy belemorzsoljuk a leveskockát), és lassú tűzön rotyogtatjuk, amíg némi saját levet nem ereszt. Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot és a rizst. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és lefedőzve lassú tűzön pároljuk

4
Kész

Nagyjából az újraforrás után negyed órával készen is van az étel. Ellenőrizzük, hogy megfőtt-e a rizs, és a zöldbab.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 40 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. 2024-ben pedig elnyertem a Szakmai Elit Női Kiválósága díjat. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

előző
Lecsó mediterrán módra bulgurral
előző
Lecsó mediterrán módra bulgurral

Hozzászólás Elküldése

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here