0 0

Citromos fokhagymás sült spárga

Olajmentes és teljesértékű vegán változat, ráadásul mindenmentesen

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 30 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Hát ennél egyszerűbben nem nagyon lehet elkészíteni a spárgát. Mindenképpen érdemes kipróbálni, ha már unjuk levesnek, illetve párolva.

Körülbelül fél óra alatt elkészül, és nagyon finom.

Az eredeti receptet itt találod.

Hévízi Dóra

Hasznos tippek Antal Valitól

  1. A zöld spárgát, azaz a csirágot, ha öreg, érdemes meghámozni zöldségborotvával.
  2. Minden spárga fás részétől úgy szabadulhatunk meg, hogy bal kézzel megfogjuk középen, jobb kézzel pedig megtörjük lefelé az alsó végét. Ahol eltörik, pont ott van a fás rész határa.
  3. A tahini házilag elkészíthető receptjét itt találod.

További spárgás receptekért kattints ide!

Lépések

1
Kész

Előkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral
2. Tisztítsuk meg a spárgát - mi le szoktuk törni a fás végét

2
Kész

Sütés

Helyezzük a sütőlapra az előkészített spárgákat.
Egy kis tálban keverjük össze a tahinit, az átpasszírozott fokhagymát, fűszereket, 1 kiskanál citromlevet, reszelt citromhéjat és adjunk hozzá pár evőkanál vizet, hogy nem túl híg, de nem is túl sűrű öntetet kapjunk, majd kenjük le vele a spárgákat alaposan, hogy mindenhol érje őket a szósz.
Süssük 10-15 percig, míg meg nem puhulnak.

3
Kész

Ha elkészült, akkor tálalás előtt csepegtessünk rájuk még friss citromlevet.

Hévízi Dóra

Küldetésünk a férjemmel Hévízi Ákossal: megismertetni a vegán életmódot A veganblog.hu oldalunkat azzal a céllal indítottuk, hogy segítséget nyújtsunk Mindenkinek, akinek kérdése van a vegán, illetve a növény alapú étkezéssel, életmóddal kapcsolatban. Itt nincs ítélkezés, Mindenkit szeretettel fogadunk! Nem baj, ha még csak fontolgatod, hogy vegán legyél, vegetáriánus vagy, esetleg hetente egy nap nem eszel húst. Nem ez a lényeg! Számunkra az a fontos, hogy megtaláld a választ a kérdéseidre. Nem mindenki született vegánnak! (mi sem) Ezért a lényeg, hogy megismertessük mindenkivel ennek a fajta életmódnak az előnyeit, buktatóit, eloszlassuk az ezzel kapcsolatos tévhiteket, előítéleteket. Foglalkozunk az állati eredetű és növényi eredetű ételek egészségünkre gyakorolt hatásaival, a feldolgozott élelmiszerekkel, az állattartás fenntarthatóságával, környezetünkre gyakorolt hatásával, és mindennel, ami ezzel kapcsolatos. Szeretnénk segíteni, megkönnyíteni receptekkel, cikkekkel, videókkal azok életét, akik a vegán életmódot szeretnék akár kipróbálni, akár hosszútávon követni. Természetesen, figyelembe véve a Ti igényeiteket, Nektek milyen kérdéseitek vannak, mire van szükségetek, mivel tudjuk segíteni akár az átállásotokat, akár ennek az életmódnak a folytatását. Dóri, Ákos

előző
Vegán brassói tofuval
következő
Joghurtos sült padlizsán – mindenmentesen
előző
Vegán brassói tofuval
következő
Joghurtos sült padlizsán – mindenmentesen

Hozzászólás Elküldése

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here