Hozzávalók
-
1 nagy csomag Spárga
-
2 nagyobb gerezd Fokhagyma
-
1 evőkanál Tahini paszta
-
1/2 mokkáskanál Bors
-
1/2 mokkáskanál Kurkuma por
-
1/2 Citrom leve
-
'/2 Citrom héja
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Egy kevés Tisztított víz
Leírás
Hát ennél egyszerűbben nem nagyon lehet elkészíteni a spárgát. Mindenképpen érdemes kipróbálni, ha már unjuk levesnek, illetve párolva.
Körülbelül fél óra alatt elkészül, és nagyon finom.
Az eredeti receptet itt találod.
Hévízi Dóra
Hasznos tippek Antal Valitól
- A zöld spárgát, azaz a csirágot, ha öreg, érdemes meghámozni zöldségborotvával.
- Minden spárga fás részétől úgy szabadulhatunk meg, hogy bal kézzel megfogjuk középen, jobb kézzel pedig megtörjük lefelé az alsó végét. Ahol eltörik, pont ott van a fás rész határa.
- A tahini házilag elkészíthető receptjét itt találod.
További spárgás receptekért kattints ide!
Lépések
1
Kész
|
Előkészítés1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral |
2
Kész
|
SütésHelyezzük a sütőlapra az előkészített spárgákat. |
3
Kész
|
Ha elkészült, akkor tálalás előtt csepegtessünk rájuk még friss citromlevet. |