Ezt a receptet Emese barátnőmtől tanultam még évekkel ezelőtt, és azonnal beleszerettem! Természetesen egy kicsit antalvalisítottam, és elkápráztattam vele nemcsak a páromat, hanem a szomszédokat...
Ez az isteni finom ssüti azért dupla-barackos, mert sárgabarack van benne is, és rajta is. A beleturmixolt baracktól krémes és szaftos a tésztája, a rajta levő pedig még pikánsabbá teszi....
A savanyított – fermentált – zöldségek nem csak finomak, hanem rendkívül egészségesek is, hisz az erjedés folyamán több milliárdnyi hasznos baktérium és gomba képződik bennük, amelyek természetes probiotikumként támogatják az...
Itt a ribizli és a levendula szezonja. Minden évben már nagyon várom ezt az időszakot, hiszen ebből a két alapanyagból isteni sütit lehet összedobni. Egyszer...
Sajnos a csontritkulás népbetegséggé vált napjainkban, és az a szomorú, hogy már nem csak az idős nők közül szedi az áldozatait, hanem a férfiak és a gyermekek közt is egyre...
Imádom a rakott ételeket, mert hamar össze lehet őket dobni, és sok esetben az előző napi maradék is hasznosítható. Nagyon szeretem a rakottkarfiolt, de gondoltam, eltérek a hagyományos elkészítési módtól,...
Zöld levelek és barnarizsfehérje párosításából egy minden sportolói igényt kielégítő fehérjedús zöldturmixot kreálhatunk. Edzés vagy aktív mozgás után kifejezetten szüksége van a szervezetünknek a fehérjepótlásra,...
Idén 8 éve, hogy az esőerdőkben jártam Közép-Amerikában egy szakmai úton. Most találtam meg annak a szernek a receptjét, amit a moszkitók ellen kevertem magamnak, és az egész csapatnak bevált....
A gyógyhatású táplálékok sorát egy olyan különlegességgel folytatnám, amelyet a népi gyógyászat csodás szerként tart számon a legtöbb fertőzéses légzőszervi betegségre, sőt a tüdőbajra is napi 1-2 kiskanállal fogyasztva. Emellett...
A rebarbarát legtöbben csak kompótként ismerik, pedig számtalan más finomság is készülhet belőle, mint pl. ez a különleges dzsem, ami azért is aktuális, hisz a...
Bevallom ez nem a saját receptem, a tutitippek.hu-n találtam már hosszú hónapokkal ezelőtt, csak vártam a zöldborsó szezont, és azóta volt talonban. Ma valahogy eszembe jutott, kikerestem és elkészítettem. Annyira...
Egyik nap vettem egy cukordinnyét, ami egy kicsit túlérett volt, ezért szinte folyt a szeletelésnél. Kitaláltam, hogy fagyit készítek belőle. Így is lett, viszont a fagyinak nem volt valami szép...