Legtöbb kezdő életmódváltó megijed, amikor kiderül, hogy az egészséges étkezés egyik alappillére a cukormentesség. Ami nem azt jelenti, hogy nem ehetünk „cukrot”, hanem nem mindegy,...
Mivel az almafáim az idén roskadoztak a gyümölcsöktől nem győztem almás finomságokat készíteni. Sokat elajándékoztam a szomszédoknak, rengeteget elvittek lovaknak rackáknak és tyúkoknak, majd a végén még a sukorói vadmadárkórháznak...
A lecsót bármilyen formában szeretem. Egyszer Palkó Zsuzsival – akinek a rádióműsorában (Vörösmarty rádió Fm 99.2) évek óta vagyok szakértő – összeszámoltuk, hogy hányféleképpen tudom elkészíteni a lecsót. Gyakorlatilag egy...
Folytatom azon receptjeim sorát, amelyeket azoknak szánok, akik ételallergiások vagy ételintoleranciások – esetleg kezdő életmódváltók, de nem akarnak lemondani a megszokott ízekről és a megszokott...
Tegnap vásárolni voltunk Pálmával, és a piacon találtunk nagyon kedvező áron tölgylevelű salátát. Olcsóbb volt, mint a fejes. Tulajdonképpen ez a saláta is a fejes saláták típusához tartozik, mint a jég-,...
Mivel egyre népszerűbb a nevemmel fémjelzett táplálkozás, elhatároztam, hogy közzéteszek néhány „átvezető”, „átszoktató” receptet is, hogy segítséget nyújthassak abban a lelkes életmódváltó háziasszonyoknak, hogy milyen ételekkel tudnák rádöbbenteni a ház...
A körömvirág hatóanyagai minden bőrállapotnak enyhülést hoznak. A gyulladt és a rozáceás bőrök is remekül tolerálják, ráadásul nem csak nyugtató és gyulladáscsökkentő, hanem sejtmegújító hatása...
Manapság egyre több egészségtudatos kerttulajdonos ültet homoktövist a kertjébe. Nekik – illetve azoknak, akik nagyobb mennyiségű homoktövis bogyóhoz jutottak – szeretnék tippet adni ezzel a recepttel, hogy akár tavaszig magukénak...
Labellofüggő barátnőim kedvéért raktam össze ezt a receptet, akiket nem csak azért volt nehéz leszoktatni az előbb említett ajakápolóról, mert az függőséget okoz, hanem azért is, mert az ő elvárásaik...
A Duna televízió népszerű Család barát magazinműsorának rendszeres meghívott szakértője voltam sok éven keresztül. Egyik alkalommal a téli bőrápolásra való felkészülésről beszéltem. Természetesen a nézőket...
Meg kell, hogy valljam, az egyik kedvenc ételem és ételalapanyagom a napon szárított paradicsom fűszeres olajban eltéve. Főleg a nyerskonyha ételeihez szeretem használni, hisz kiválóan hozza a főzött paradicsom, illetve...
Sokan nem is gondolnák, hogy minden egészségtelennek kikiáltott hagyományos recept átformálható egészségesre. Elhatároztam, hogy a kedvenc házias ételeimet ennek megfelelően átformálom, és megosztom itt a Boszorkánykonyhában, hogy segíthessek a kezdő...