A Porra antequerana egy olyan andalúz leves, amit a gazpachohoz hasonlóan hidegen készítenek, de sűrűbb és krémesebb állagú. A nevét onnan kapta, hogy Antequera városának...
A fehér gazpacho, vagyis az Ajo blanco az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb leves Andalúziában. Malaga környékén még fesztivált is rendeznek a tiszteletére. Bevallom, én soha nem hallottam róla 2024 őszéig,...
A fehér gazpachonak is nevezett andalúz Ajo Blanco ihletett meg arra, hogy megkomponáljam a meleg, főzött változatát ennek a hűsítő nyári nyers levesnek. Spanyolországban kóstoltam először fehér gazpachot, és azonnal...
A török és arab éttermek, büfék kedvelt étele a joghurtos sült padlizsán. Én is nagyon szeretem, és eszembe jutott, hányan szerethetik még, akiknek esetleg amiatt...
Hát ennél egyszerűbben nem nagyon lehet elkészíteni a spárgát. Mindenképpen érdemes kipróbálni, ha már unjuk levesnek, illetve párolva. Körülbelül fél óra alatt elkészül, és nagyon finom. Az eredeti receptet itt...
A család brassóit rendelt. Hát, ez az az étel, amit teljesértékűen sehogy sem sikerült reprodukálnom, hogy valóban hasonlítson az eredetihez… És most az volt az elsődleges cél, hogy olyan legyen....
Akkor ettem először ilyen salátát, amikor Szófiában vettem részt a Coral Club egy nemzetközi Egészség-Wellness konferenciáján, és a rendezvény végeztével néhány kollégámmal megmásztuk a Szófia...
Nagyon szeretem a spárgát, főleg a zöldet, azaz a csirágot. Pár napja dobtam össze pár perc alatt ezt az isteni tésztát, ami a húsevők körében is nagy sikert aratott, mivel...
Kaptam egy nagy adag friss mángoldot. Volt itthon pár szem narancs is. Szuper finom ízkombináció, ráadásul tápláló, egészséges és finom. Gyorsan improvizáltam egy isteni vacsit belőle. A lányoknak is nagyon...
Kiss József Zsolt, asztrológus járt nálunk a vegánblog konyhájában tavaly. Ő ajánlotta figyelmünkbe ezt a receptet. Eredetileg hajdinával készül, de mi barna rizzsel készítettük el....
Ezzel a recepttel már régóta tartozom, hisz rendszeresen készítek miso levest, mert nagyon szeretem. Valójában olyan banálisan egyszerű a receptje, hogy hamarabb elkészül, mint ahogy leírom. Talán emiatt nem jutott...
Nagy örömömre egy étterem étlapján találkoztam ezzel a mindenmentes fogással. Annyira ízlett, hogy lemodelleztem, és antalvalisítottam. Szomorú, de most, hogy már lassan egy évtizede divat a növényi alapú táplálkozás, az...