Gitta és én hosszú évekig tartottunk bentlakásos léböjttáborokat a Badacsonyban és a Bakonyban is, de sajnos a pandémiás helyzet miatt az elmúlt években erre nem...
Még a nyáron találkoztam ezzel a különleges humusszal Székelyföldi körutam során Csíkszeredában. Nem is gondoltam volna, hogy a szalonna, a pityókás kenyér és a székelykáposzta országában pont egy ilyen különlegességgel...
Ezt a hokkaido töklevest Barbi Kuckójában álmodtam meg. Amíg sült a lencsekenyér, addig – gondoltam – összedobok egy jó kis krémlevest, hogy legyen mihez enni a fincsi kenyeret. Nagyon bánom,...
Volt szerencsém eltölteni pár napot Barbi Kuckójában, ahol Barbival hatalmas vegán főzéseket csaptunk. Mikor megérkeztünk, láttam, hogy be van áztatva egy tál vöröslencse. Megörültem, hogy...
Minden évben szoktam befőzni paradicsomos babot. Mivel megbontottam egy üveggel a héten, a maradékot el kellett hogy használjam, hisz tartósítószer nélkül tettem el (mindent mindig úgy teszel el), és felbontás...
Nálam a nyár derekán mindig nagy sláger a nyers élő étel. Csodálkoztam is, hogy a híres nyers lecsóm receptjét hogyhogy nem osztottam még meg. A lecsó az az étel, amit...
A szem tökéletes működéséért és az éleslátásért felelős vitaminok az A-, C-, és E-vitaminok mellett van három karotinoid vegyület: a zeaxantin, az astaxantin és a lutein, amelyek nagyon erőteljes antioxidánsok,...
A léböjttáboraim kedvenc itala az antalvali-féle speciális kovászosuborka leve, amely bélflóra regeneráló, szimbiotikus, méregtelenítő és emésztést javító hatással is bír – azon kívül, hogy fantasztikusan finom. Megmondom őszintén, hogy én...