ColoVada hetedik napja – elvileg még ehetnék, de már nem eszem
12. nap: Ma ráhangolódok a léböjtre azzal, hogy szilárd táplálékot már nem veszek magamhoz. Csak turmixokat, préselt leveket, leveseket és gyógyteákat fogok fogyasztani.

Ma reggel ébredés után megittam a frissítő, erőt és energiát adó H-500-as hidrogénes vizemet, és elkészítettem az utolsó adag májöblítő turmixomat. Egyébként sokan csak a böjt alatt értik meg, hogy mekkora szüksége van a szervezetnek a hidrogénes vízre. Gyakorlatilag ugyanazt a frissítő hatást érjük el vele, mint egy reggeli kávéval, csak mellette még köti a szabadgyököket is, erőteljesen hidratálja a sejteket, és beindítja az egészséges anyagcserét. A böjt alatti fejfájást is el lehet kerülni a segítségével.
A májöblítő turmix engem mindig eltelít. Olyan, mintha ettem volna egy komplett reggelit, úgyhogy az elfogyasztása után nem is szoktam éhes lenni 2-3 órát. Ráadásul ma a tegnap megcsapolt nyírvízből is ittam 3 decit, mert ma reggelre majdnem megtelt az üveg, amit az ág végére kötöttem.
Miért jó a nyírvíz fogyasztása a böjt alatt?
A nyírfanedv egy magas biológiai hasznosulású, természetes élelmiszer. Évezredek óta használjuk nem csak finom élelmiszerként, hanem gyógyító szerként is. Számottevő mennyiségben tartalmaz betulint, komplex szerves savakat (főként: nikotinsav, almasav, glutaminsav), ásványi anyagokat (makroelemek, mikroelemek, nyomelemek, főként: kálium, kálcium, nátrium, magnézium, mangán, foszfor, cink, réz), fruktózt, glükózt, aminosavakat, vitaminokat, proteineket, természetes erjesztő anyagokat, növényi fitovegyületeket, és fitoncidokat (antimikrobális szerves vegyületek, amit a növények termelnek saját „immunrendszerük” védelmére). Az oroszok szerint olyan kiváló a fiziológiája, hogy akár infúzióba is be lehetne kötni.
Nyáron a nyírfák magukba szívják és elraktározzák a napfényből származó energiát és egyéb tápanyagokat, hogy a következő évben használják fel azokat a növekedéséhez. Ahogy az őszi nappalok rövidebbé és hidegebbé válnak, a nyírfák a nyár alatt felhalmozott energiát a gyökereikben tárolják, várva a tavaszt és ezzel a fa felébredését. A hosszú és hideg tél alatt a nyírfák pihennek. Energiaraktáraik biztonságban vannak a gyökerekben. Amint megjön a tavasz, a nappalok hosszabbak lesznek és a hó olvadni kezd, a nyírfák felébrednek és a gyökerükben tárolt energia által készen állnak az új növekedési időszakra. A nyírfaerdő tavaszi ébredését jelzi, ha letörünk egy ágat és az a törésnél csöpögni kezd. Ez a biztos jele annak, hogy a „Mahla”, a nyírfavíz a gyökerekből az ágak felé áramlik. Ha a fülünket a fa törzséhez szorítjuk, még hallani is lehet a nyírfavíz áramlását a fában.

Ebédre például medvehagymás gazpachot turmixoltam magamnak házi paradicsomléből, medvehagymából, fokhagymából, egy kis darabka uborkából és kápia paprikából, egy kis sóval, borssal, friss bazsalikommal.
De nagyon finom az alma-répa-zeller, és az alma-cékla-sárgarépa is. Itt találsz zöldturmix ötleteket.
Holnaptól kezdődik a ColoVada keményebb része, ugyanis 4 napig már csak az agyagkoktélt fogyaszthatom napi 4-szer, ami mellett csak biológiailag aktív vizet szabad inni, illetve ebéd helyett 2 agyagkoktél között egy kis főtt zöldséglevet vagy kálium levest. Ezt a levest előre leszoktam főzni 4 napra, és minden ebéd helyett ebből iszom meg fél litert. Mindenféle zöldség kerülhet bele, a lényeg, hogy zsiradék hozzáadása nélkül nagyon lassú tűzön főzzük legalább 3 órát fűszerekkel.
Én a következőket szoktam beletenni: vöröshagyma, fokhagyma, kelkáposzta, káposzta, karalábé, brokkoli, karfiol, sárgarépa, petrezselyemgyökér, paszternák, zellergumó, zellerlevél, gyömbér, kurkuma, csilipaprika, babérlevél, bors, köménymag, szerecsendió virág, borókabogyó, szegfűbors, lestyán, só.
Akik nem csinálják a ColoVadát, azok ebben a 4 napban csak leveket, turmixokat, gyógyteákat és vizet ihatnak, illetve minden reggel és este igyanak meg egy Hi-Fiber koktélt, napi 3×2 LaxMaxot ajánlatos bevenni. Mindkettő segíti a felesleges salakanyagok távozását a szervezetből, és kiválóan tisztítják a beleket.
Antal Vali